Анђелка Роксандић, среда, 12. дец 2012

Осећај који се памти

Прошли смо прво коло, ушли у друго, освојили два бода победивши Данкиње, које* су биле фаворити у том мечу. Сада нашим репрезентативкама фали само један бод за полуфинале. Неће бити лако, али бићемо уз њих!

Одавно неки екипни женски спорт, чини ми се, није привлачио оволику пажњу јавности. Или је то осећај задовољства који* ме прати ових дана због успеха наше рукометне репрезентације. А утакмица против Данске била је баш узбудљива!

Наше рукометашице оствариле су оно што су желеле - ушле су у друго коло - тако да сада не можемо очекивати чудо, нарочито у утакмици са Данкињама. То се могло чути пред јучерашњу утакмицу наше репрезентације са Данском.

Међутим, то је меч који* је показао да непобедивих нема и да су преокрети могући у сваком тренутку. Наше девојке плениле су позитивном енергијом, ентузијазмом и борбеношћу на терену.

Сања Дамњановић, која је била ту кад је било најпотребније, рекла је после утакмице да Данкиње сада сигурно знају где је Србија. Тренер Бошковић, човек кога/којег* гледамо насмејаног на овом Европском првенству,  рекао је да девојке имају „вишка адреналина" и да против Француске имају шансе. Сјајној Катарини Томашевић, уместо голмана Јоване Рисовић, помагаће Ана Качаревић.

Спремимо се за меч против Францускиња, који* неће бити лак, али ваљда у томе и јесте чар игре и такмичења.

Поред свих наших навијача, имаћемо и Француза кога/којег* ћемо гледати како навија за нашу репрезентацију.

Помозимо нашим девојкама да победе! Бодримо их у Арени!

*Односна заменица који. Облик акузатива којег(а)/кога употребљава се само за жива бића: човек којег/кога гледамо насмејаног на овом Европском првенству и сл. Када се заменица односи на нешто неживо или на именице збирног значења (као народ, род, сој, скуп, збор), мора задржати облик номинатива који: осећај задовољства који ме прати ових дана; меч који је показао да непобедивих нема и сл.

Односна заменица треба да стоји непосредно после именице на коју се односи.

број коментара 2 пошаљи коментар
(субота, 22. дец 2012, 17:38)
anonymous [нерегистровани]

pamti se prvak

Pamti se onajiko podigne pehar na kraju,a osecaji ostaju osecaji,i nokakve vajde od njih.Samo stres i nista vise.

(среда, 02. јан 2013, 14:36)
anonymous/TO3A [нерегистровани]

PTC

Bravo na lepom pisanju Gospodjo Lektor, bilo bi lepo da i drugi koji pisu ovde za PTC, ta-
kodje pisu kao Vi, ne krivim samo ove kao sto sam ja, nego i Vase novinare, neki se vrlo trude da udovolje izbeglicama, pa se koriste njihovim dijalektima, a najvise hr.
Srecna Nova Godina i pozdrav iz Kalifornije!