Снажан раст "Миленијум осигурања"

У протеклој 2023. години "Миленијум осигурање" а.д.о. остварило је снажан раст, те се уз највише стандарде у пословима неживотног осигурања, сврстало у сам врх осигуравајућих друштава по квалитету услуге, стабилности пословања и поверењу клијената. Прошле године тиму "Миленијум осигурања" прикључила се и Мирјана Гарапић Закањи, као члан Извршног одбора.

Љубиша Вељковић, председник Извршног одбора "Миленијум осигурања", поносан је на раст и напредак који је компанија постигла за осам година колико се налази на челу.

"За то време 'Миленијум осигурање' постигло је значајно унапређење у погледу организације компаније и кључних функција, те остварило изузетне показатеље пословања, а који су сви далеко изнад просека тржишта на ком послујемо. Сектор осигурања као један од најдинамичнијих сегмената привреде у сталној је потреби да се мења, прилагођава најновијим трендовима и управо је то један од главних квалитета 'Миленијум осигурања', бити стално у покрету како би били увек корак испред конкуренције и жеља клијената", истиче Вељковић.

А резултати "Миленијум осигурања" у прошлој и за протеклих осам година довољно говоре.

• Показатељ адекватности капитала мерен односом гарантне резерве и захтеване маргине солвентности је 316%, што је далеко изнад просека тржишта неживотних осигурања од око 215%, према последњим подацима НБС. "Миленијум осигурање" располаже са 1,7 милијарди динара више средстава од оних који су законом прописана као гаранција солвентности

• Гарантни капитал Друштва износи 2,5 милијарди динара и за 2,1 милијарди динара је виши од износа основног капитала прописаног законом.

• Премија осигурања бележи континуиран раст и у 2023. години износила је 5,1 милијарди динара, што је готово двоструко више него у 2015. години, када је износила 2,5 милијарди динара.

• Остварен је значајан раст билансне активе. У периоду 2015. – 2023. године, Друштво је повећало вредност активе за 5,7 милијарди динара, односно 166%. Са 3,4 милијарде динара у 2015. години на 9,1 милијарду динара у 2023. години.

• Нето комбиновани рацио Друштва је 94%.

• Ажурност у обради и исплати одштетних захтева је 97,1% и по том показатељу "Миленијум осигурање" је међу водећим компанијама на домаћем тржишту.

• Техничке резерве бележе раст за 2,8 милијарди динара, односно 109% у периоду 2015. - 2023. године. Са 2,5 милијарди динара у 2015. на 5,3 милијарди динара у 2023. години.

• Са растом и развојем портфеља неживотних осигурања, уз повољан комбиновани рацио на нивоу Друштва, расте покривеност техничких резерви, са 100,5% у 2015. на 142,2% у 2023. години, што је важан показатељ финансијске стабилности компаније.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво