Читај ми!

Породична мрежа, 3. циклус

"Породична мрежа" је серијал Редакције школског програма у коме психолошкиња Ана Мирковић разговара са родитељима и децом о савременим и свевременим изазовима одрастања.

У трећем циклусу серије стављамо акценат на дигитално насиље али и на вредности и вештине које помажу да се оно предупреди. Кроз 10 нових емисија покушаћемо да сазнамо који су узроци и последице дигиталног насиља, шта је потребно за суочавање са овом врстом агресије и како оснажити људе да се носе с њим. А посебно колико су за спречавање свих облика насиља и уопште одгајање прилагођене младе особе важни подршка, емпатија, самопоуздање, пријатељства и поштовање дечијих права и обавеза. Породице из разних делова Србије поделиће са гледаоцима своја искуства, размишљања и осећања у вези са овим темама.

У првој епизоди "Како препознати дигитално насиље" Ана Мирковић пита породице Дракић и Гркајац да ли је предуслов за решавање проблема дигиталног насиља научити да га препознајемо. Колико незнање утиче на количину насиља, мешају ли деца подсмех и шалу, да ли су родитељи довољно едуковани да се носе са овим проблемом? Откријте у суботу 23. марта од 12.30 на РТС 1.

Серијa "Породична мрежа" део је пројекта Безбедност деце на интернету који се реализује уз финансијску подршку и у сарадњи са Министарством информисања и телекомуникација.

Екипу серије чине: водитељ и сценариста Ана Мирковић, главни координатор пројекта и одговорни уредник Редакције школског програма Невена Младеновић Благојевић, продуцент Драгана Богдaновић, дизајнер звука Срђан Филиповић, монтажери Марко Петковић и Станко Повић, директор фотографије Сима Димитрић, уредник серије Тамара Вешковић и редитељ Милан Јовановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво