Читај ми!

Digital day 2024, обликујте будућност вештачке интелигенције

Слоган конференције Digital Day 2024 “Shape the Future of AI”, која ће се 21. маја одржати у Дому омладине Београда, доноси наратив о иновацијама и напретку где вештачка интелигенција уноси револуцију у оглашавање, стварајући ефикасније, персонализованије и ефектније кампање.

Digital day 2024, обликујте будућност вештачке интелигенције Digital day 2024, обликујте будућност вештачке интелигенције

АИ у оглашавању представља трансформативну силу — моћног савезника који унапређује таргетирање, могућности персонализације, креирање садржаја и целокупно окружење оглашавања.

Kако се ова прича буде развијала, видећемо успон вештачке интелигенције која изазива упадљив страх од повратка контроле над будућношћу многих. Људи се плаше да ће постати заменљиви на послу, плаши их девалвација вештина и замена улога у различитим областима.

Упркос овим забринутостима, људски квалитети, стручност и присуство остају незаменљиви у многим аспектима, што нам омогућава да заједно обликујемо будућност вештачке интелигенције.

“Shape the Future of AI” је позив на акцију за све нас да учествујемо у доношењу одлука, наглашавајући нашу моћ да управљамо њеним утицајем на индивидуалном нивоу. Подсећа нас да вештачка интелигенција није статична, већ систем који се стално развија и на који можемо да утичемо.

Сарадњом са вештачком интелигенцијом можемо да прихватимо њену позитивну страну и изградимо бољу будућност за себе и будуће генерације.

На конференцији Digital Day ће бити разложене кључне области у којима вештачка интелигенција значајно утиче на дигитално оглашавање, укључујући таргетирање, израду креативе, коришћење података и персонализовано корисничко искуство.

Нагласићемо улогу вештачке интелигенције у неговању смислених веза између брендова и потрошача, омогућавајући оглашивачима да дубоко разумеју понашање публике за персонализоване поруке и наглашавајући двоструку корист вештачке интелигенције за оглашиваче и потрошаче.

Док се крећемо кроз будућност интелигентног оглашавања, Digital Day ће стајати као сведочанство наше посвећености да останемо паметни, мудри и напредни у области маркетинга заснованог на вештачкој интелигенцији који се стално развија.

Ујединићемо стручњаке и практичаре из дигиталног маркетинга како би поделили своје увиде, искуства и решења за решавање будућности вештачке интелигенције и њеног утицаја на оглашавање.

Digital Day 2024 има за циљ да подстакне колаборативне дијалоге између агенција, медија, брендова и техничких страна како би се позабавили изазовима и приликама у креативној индустрији, посебно у вези између оглашавања и вештачке интелигенције.

Тринаести Digital Day обележиће предавања водећих експерата из области дигиталног маркетинга и вештачке интелигенције међу којима су: Пиотр Бомбол, суоснивач Adaily, Kаролина Галац, извршна креативна директорка, VML Budapest, Драган Петрић, извршни уредник, BUG, Данијел Бракус, суоснивач, HumanCode AI и многи други.

Пиотр Бомбол је економиста, стручњак за дигитални маркетинг, говорник, предузетник и стратег са преко 10 година искуства у маркетиншкој индустрији. Суоснивач је Adaily – АИ алата за маркетиншка истраживања, добитник је награде председника Народне банке Пољске за економетријски рад. У почетку радио је у network агенцијама (DDB, Deloitte Digital), а касније је створио Gameset, прву маркетиншку агенцију за игре у Пољској. Пиотр је освојио преко 50 награда у области адвертајзинга, укључујући gold Cannes Lions, европски и пољски gold Effie, као и европски и пољски gold MIXX Awards. Био је говорник на бројним конференцијама у Пољској и иностранству. Од 2019. до  2022. био је члан Организационог одбора Effie Awards Пољска.

Током своје 15-годишње каријере, Kаролина Галац је помогла у развоју брендова као што су Deutsche Telekom, Coca-Cola, McDonald's, Commerzbank, HBO и Vodafone. Помогла је Ogilvy, затим Y&R i DDB да постану најкреативније агенције у Мађарској, респективно. Године 2022. придружила се VMLY&R Budapest као ECD. Њен рад је награђиван на Cannes Lions, The One Show, London International Awards, Eurobest, Art Director’s Club Global, New York Festivals, Epica, The Webbys и три Grand Prix’s na Golden Drum-у. Имала је част да буде у жирију Dubai Lynx, Clio, London International, ADC Global, била је и друга особа која је представљала Мађарску у жирију за доделу награда Cannes Lions. Освојила је стипендију на програму креативног руковођења Берлинске школе, била је говорник на међународним фестивалима, ментор LIAisons-a, а ове године је дипломирала на Rare, Гугловој академији за лидерство. Она верује да нема ничег моћнијег на свету од добро испричане приче.

Драган Петрић је више од двадесет пет година радио као tech новинар, уредник и аналитичар, са посебним интересовањима за телекомуникационе технологије, мобилне уређаје, потрошачку електронику, развој софтвера и стартапове. Објавио је хиљаде чланака у бројним часописима и новинама широм Европе и Сједињених Држава, води регионалну ТВ емисију Tech Radar у протеклих седам сезона и говорник је на великим технолошким конференцијама широм света, укључујучи највећу од свих – CES у Лас Вегасу. Са годишњим досегом од преко 15 милиона прегледа, он је далеко најчитанији инфлуенсер на  LinkedIn-у у региону.

Данијел Бракус, београдски ветеран оглашавања, оставио је значајан траг као Senior Copywriter у Communis DDB и помоћни креативни директор у HAVAS Adriatic. Од 2020. године Данијел живи и ради у Стокхолму, где наставља да обликује брендове као консултант за агенцију Four Inches, фокусирајући се на развој идентитета стартап и scale-up компанија. Такође је суоснивач и извршни директор HumanCode AI, иновативног стартапа посвећеног имплементацији АИ технологија кроз развој мета-АИ алата по мери.

Придружите нам се у Дому омладине Београда 21. маја 2024. на овом узбудљивом путовању истраживања, иновација и сарадње! За котизације можете посетити сајт.

О IAB Serbia

Interactive Advertising Bureau – IAB Serbia је удружење које је основано 2009. године са циљем да активно подржава раст, развој и едукацију тржишта дигиталног и интерактивног маркетинга у Србији. Kао део глобалне IAB мреже и члан IAB Europe, IAB Serbia настоји да помогне учесницима у медијској и оглашивачкој индустрији да напредују у дигиталној економији.

Чланство чине више од 70 медијских и дигиталних агенција, издавача, брендова и технолошких фирми одговорних за продају, испоруку и оптимизацију дигиталних огласа, као других компанија које улажу своје буџете у дигиталне кампање.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво