Учествујте у разговору о личном у фотографији

У Галерији „Артгет“ 2. јуна од 19 часова одржаће се кустоско-ауторски разговор под називом „Лично у фотографији“. Разговор прати изложбу „Дневник о мами“, а у њему ће учествовати аутори изложбе – Бошко и Стефан Ђорђевић и уметнички директор „Артгета“ Александар Костић.

Дневник о мами је прича о Негрици Неци Ђорђевић, испричана фотографијама њених синова, Стефана и Бошка. Негрици је 2017. године по други пут установљен канцер, од којег се самостално излечила петанест година раније, користећи алтернативне методе лечења. Она остаје при одлуци да се лечи сама и сели се у мали дом на језеру у потрази за исцељењем. Ово је прича о свакодневној борби и последњим тренуцима. О љубави и жељи за животом.

Двојица младих професионалаца-фотографа и њихова мајка, кроз две различите визуре, две серије фотографија, насталих у периоду од две године њене борбе са канцером, добар су повод и оквир за раговор о личном у фотографији.

„Не знам много о Стефану, не знам много ни о Бошку, не познајем их добро, могу и то да кажем. Боље сад познајем ту жену коју су фотографисали, њихову мајку, него њих двојицу, тако сад мислим. И то сада могу да кажем. Упознао сам је гледајући њихове фотографије. Они су радили своје, она је живела своје. Све су поделили и све је то на њиховим фотографијама. Негрица је заједно са Стефаном и Бошком радила и учествовала у фотографисању. Познајем је сада онолико колико то могу да кажем и колико мислим да је познајем, захваљујући њима двојици“, каже писац Срђан Ваљаревић о изложби.

Стефан Ђорђевић (1987) је завршио основне и мастер студије Камере на Факултету драмских уметности у Београду. Тренутно ради као независни редитељ и сниматељ на филму и осталим медијима. Режирао је кратки играни филм Последња слика о оцу, који је награђиван на многим филмским фестивалима – Локарно, Сарајево, Загреб, Београд... Члан је интернационалне асоцијације документарних фотографа "Zero Photos".

Бошко Ђорђевић (1988) је дипломирао на Катедри за енглески језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу и на Катедри камере Факултета драмских уметности у Београду. Бави се фотографијом и филмом.

Улаз је слободан, а из Галерије „Артгет“ моле посетиоце да предузму све мере заштите у складу са важећим прописима за окупљање у затвореним просторима.

Разговор се може пратити и путем апликације ЗумИдентификациони број састанка на апликацији је 753 2754 0098, а лозинка је 0BLVyJ.

број коментара 0 Пошаљи коментар