Трећи Научни пикник најављује овогодишњи Фестивал науке

Шта су климатске промене и како да их најбоље приближимо младим нараштајима? Kако да правилно рециклирамо? Шта је наш еколошки отисак, а шта је еколошки отисак нашег града и како да их умањимо? Kолико кисеоника производе биљке? Зашто је битан биодиверзитет?

У простору Арборетума Шумарског факултета, 17. и 18. маја одржаће се трећи Научни пикник под слоганом „Мисли зелено“, у организацији Фестивала науке и у сарадњи са Шумарским факултетом Универзитета у Београду и компанијом Јетел.

„Ово је логичан наставак нашег константног рада на пољу промоције науке. Циљ ове манифестације је да се одрживи развој учини делом свакодневице, као и да инспирише људе да уз једноставне промене смање свој негативни утицај на окружење, ставе фокус на природу и заштите је“, рекла је Ана Петровић, директорка Фестивала науке.

На Научном пикнику посетиоцима ће бити представљене научне приче кроз интерактивне поставке, радионице и вођене туре кроз Арборетум у сарадњи са факултетима, првенствено домаћином - Шумарским факултетом Београдског универзитета, институтима и организацијама цивилног друштва.

Уз акценат на биологију, екологију и одрживи развој, заинтересовани свих узраста научиће како да очувамо, поправимо и уживамо дуже у нашем природном окружењу.

Улаз на Научни пикник је бесплатан за све заинтересоване

„Заштита животне средине је императив, и за компаније, и за појединце, а едукација најбољи пут. Управо зато је ова манифестација значајна, јер на пријемчив и разумљив начин деци и младима приближава еколошке теме и даје смернице за очување природе ,“ рекла је Милица Бегенишић, ЕСГ менаџерка у Јетелу.

Програм Научног пикника је намењен свима, а првенствено деци и младима који треба да савладају еколошке теме и постану свесни свог окружења и утицаја који имају на њега. Поред радионица за децу школског узраста, биће организован и низ активности за најмлађе, али и програм за средњошколце и студенте.

У складу са овим, пријатељ пикника Ball Packaging Еуропе заједно са својим међународним пројектом „Свака лименка се рачуна” жели да инспирише и мотивише најмлађе суграђане да рециклирају, пре свега алуминијумску амбалажу за пиће – лименке, јер алуминијум може да се рециклира неограничен број пута са минималним губицима.

Арборетум Шумарског факултета се простире на 3,5 хектара и представља јединствено природно добро које са љубављу одржавају студенти и професори овог факултета.

Ово је зелена површина са специфичном наменом и има изузетну ботаничку и пејзажно-архитектонску вредност. Арборетум је 2011. године проглашен за заштићено природно подручје локалног карактерa.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво