ДСС и Двери формирали патриотски блок

Демократска странка Србије и Покрет Двери формирали су опозициони патриотски блок, који се противи уласку Србије у ЕУ и НАТО, а залаже за економски патриотизам, интензивирање сарадње са Русијом и одбрану Устава Србије.

Лидери ДСС-a и Покрета Двери Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић навели су на првој заједничкој конференцији, у седишту ДСС-а, да је Косово Србија, а Крим Русија и да би власт требало да "призна Русију у њеним уставним границама", преноси Танјуг.

Истичући да је националном блоку најпреча Србија и борба против актуелне власти, председница ДСС-a Санда Рашковић Ивић рекла је да су спремни да разговарају са лидером радикала Војиславом Шешељем о сарадњи, али да жели да види у ком ће правцу ићи његова политика.

"Ми можемо са сваким разговарати. Договор је једно, а разговор је друго", рекла је Рашковић Ивић, наводећи да се из Шешељевих изјава види да сада није заинтересован за прављење коалиција.

Рашковић Ивић је рекла да се патриотски блок, у којем су, како је навела, и поједини истакнути интелектуалци, одлучно противи уласку земље у НАТО и ЕУ и залаже за јачање економске и политичке сарадње са Русијом.

"Клатно Србије које је кренуло ка западу треба вратити на исток", рекла је Рашковић Ивић.

Навела је и да се противе продаји природног и привредног богатства Србије - "Телекома", "Електропривреде", "Галенике", а залажу за економски патриотизам, који подразумева улагање у домаћу привреду и пољопривреду, уз стратешку сарадњу са Русијом.

Рашковић Ивић је рекла и да је Устав Србије последња одбрана од цепања Србије, истичући да би брисањем преамбуле био отворен пут за признавање независности Косова.

Наводећи да власт води Србију у демагошку, економску и социјалну пропаст, лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да је опозициона сарадња и формирање патриотског блока важан тренутак у српској историји.

"Време је за сабирање патриотских снага за промену власти у Србији. У Скупштини Србије нема опозиције, права опозиција је ван парламента", рекао је Обрадовић и позвао "све српске родољубе да им се прикључе".

број коментара 21 Пошаљи коментар
(среда, 19. нов 2014, 17:16) - anonymous [нерегистровани]

Sumadinac

Ova koalicija je trebala biti jos na proslim izborima ali je g. Kostunica bio sebican.
Zato sada imamo granicne prelaze prema KiM, koje sadasnja vlast i dalje naziva "administrativnim". Kao da smo svi uhvaceni u zabranu, pa ne razumemo sta je sta?!Sramota!

(среда, 19. нов 2014, 15:57) - ZuZiZu [нерегистровани]

Maskarada

Jednom rečju,opozicioni Grand Show, kvantitet možda, ali bez kvaliteta, ideje i pravca. Žalosno kakvi se sve udružuju zarad grabljenja vlasti, ali očito da nisu obavešteni da čak ni tako udruženi nemaju "prođu" u narodu.

(среда, 19. нов 2014, 09:17) - SRS [нерегистровани]

Sramota!

Sasvim je očigledno da su formirali ovaj tkzv ,,patriotski blok" po nalogu Vučića, i to baš sa ciljem da oslabe Srpsku radikalnu stranku baš kad se Šešelj vratio u Srbiju.

(среда, 19. нов 2014, 08:36) - anonymous [нерегистровани]

Zorane...

...mozda si zaboravio ali na proslim izborima Nacionalnog bloka nije bilo a mnogi,pozivani su...mislim,licno,da je stvorena nova "nacionalna prozapadna opozicija" a ti ako mislis drugacije,pravo na misljenje,slobodno je...jeli i u Srbiji!

(среда, 19. нов 2014, 08:10) - Борко [нерегистровани]

Памет у главу

Надам се да ће народ препознати здраву причу и кад буде кључно - на изборима! Надам се да ће се још више људи прикључити Дверима као најозбиљнијем саборном (не аутократском) покрету и помоћи колико могу.  Људи не заборавимо да Двери праве мислеће машине од народа за разлику од многих који нас затупљују. Двери су на крају обични људи из народа, али школовани и што је најбитније поштени.

ДСС ме не занима али су сушта потреба јер је Србија изгубила на прошлим изборима немајући опозиције у Скупштини...

Памет у главу браћо и сестре!

(среда, 19. нов 2014, 03:46) - anonymous [нерегистровани]

Ekstremisti u rukavicama!

Dveri i DSS su voz nazad u 12. vek! 

(среда, 19. нов 2014, 00:07) - Bojan [нерегистровани]

nacionalisti?

лажни националисти!

(уторак, 18. нов 2014, 20:25) - anonymous [нерегистровани]

EU je pravi put

Ma begajte bre....EU je jedini put...I EU da je mudra potrudila bi se za što brži ulazak Srbije u EU,i to najdalje do 2018g.Jer dok nije kasno..

(уторак, 18. нов 2014, 19:38) - anonymous [нерегистровани]

Samo istinom protiv licemerja

Ako neko hoće da bude prava i delotvorna,ozbiljna opozicija onda mora imati prioritet : - Otkrivanje istine o novcu koji je ubačen u Srbiju da bi se srušila demokratski izabrana vlada Miloševića, o tome je do sada samo govorio javno Velimir Ilić, otkrivanje tokova toga novca, realno se zalagati za oporavak ekonomije, industrije... , neboriti se protiv ozbiljnih pozitivnih rezultata, naprotiv pomagati svaki pozitivan napredak. Neozbiljno je pljuvati po pozitivnim rezultatima i nastojanjima da se ozbiljno izađe iz krize. Otkrivati treba domaće protivnike svega pozitivnoga...

(уторак, 18. нов 2014, 19:30) - anonymous [нерегистровани]

nena

Nacionalisti nikada nisu Srbiji pomogli,cak na protiv,uveli su nas u ratove i bedu....ova kombinacija je zabrinjavajuca upravo sa tog stanovista ...nacionalizma..