Продаја косовског "Телекома" нелегална

Право својине Србије повређено је продајом "Телекома" на Косову, саопштила Канцеларија за Косово и Метохију. Наводи и да ће о нелегалној узурпацији државне и приватне имовине обавестити међународну јавност.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је, поводом информација "о продаји 70 одсто удела у 'Телекому' и ПТТ-у од стране нелегалних органа самопроглашене државе Косова" да је 'Телеком а. д.' акционарско друштво са већинским уделом државног капитала Србије и других малих акционара. У саопштењу се наводи да је продајом повређено право државне својине Републике и право приватне својине осталих акционара.

"Канцеларија за КиМ наводи да је продају ових фирми чију имовину у целости чине објекти који су у власништву 'Телекома а. д. Србија' и ПТТ Србија, извршио невласник без икакве сагласности, овлашћења и учешћа у поступку продаје стварних власника", наведено је у саопштењу.

Тиме су наводе у канцеларији обманути купци о стварној власничкој структури 'Телекома' и ПТТ, као и о власништву на објектима које користе ове фирме.

"Телеком а. д. је акционарско друштво са већинским уделом државног капитала Републике Србије који су имовина Републике Србије и других малих акционара, па је продајом повређено право државне својине Републике Србије и право приватне својине осталих акционара", прецизира се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да ће о отој нелегалној узурпацији државне и приватне имовине обавестити међународну јавност и све релевантне факторе међународне заједнице и упозорава нелегалне органе да не продају туђу имовину, јер ће одговорна лица сносити озбиљне правне последице.

Влада Косова јуче је донела одлуку о приватизацији 75 одсто акција ПТК, односно фиксне и мобилне телефоније немачкој компанији "Аxос Капитал" у конзорцијуму с "Најафи Компани" за 277 милиона евра.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(среда, 17. апр 2013, 23:37) - anonymous [нерегистровани]

Telekom

Ceo kosmet je Srbija ne samo telekom...Ljudi

(среда, 17. апр 2013, 20:07) - anonymous [нерегистровани]

odzvonilo.........

pojeo vuk magarca.tu nema suda.

(среда, 17. апр 2013, 18:48) - anonymous [нерегистровани]

tuzba

Tuzite ih sudu u Parizu nadleznom za transakcije

(среда, 17. апр 2013, 15:55) - Jovan Mirkovic, Amerika [нерегистровани]

Telekom,

kosova je imovina Srbije, Srbija iam internacijonalno pravo da preda spor oko prodaje internacijonalnom sudu. Ne moze se prodavati tudja imovina bez saglasnosti vlasnika !!!!

(среда, 17. апр 2013, 15:38) - anonymous [нерегистровани]

Ne cekajmo

Odmah u Strazbur!!!

(среда, 17. апр 2013, 15:27) - Borivoje [нерегистровани]

telekom prodaja ..

Nije u pitanju legalna ili nelegalna prodaja telekoma ,nego otmacina KIM.

(среда, 17. апр 2013, 12:50) - Sydney [нерегистровани]

pravni zahtev

upravo take se brani otadzbina. nema tu sta da se neko obavestava. treba odmah pokrenuti pravni postupak za zastitu imovine. obavestenja su za malu decu. zapad dobro poznaje zakone i nije im svejedno kada se ovakve stvari potezu. nigde na zapadu prodaja nije moguca ukoliko vlasnistvo legalno nije reseno. ovde se cista posla u korist srbuje. napred srbija ni se ne stidimi ko smo i sta smo i or onoga so je nase. zivelo srpsko kosovo

(среда, 17. апр 2013, 12:26) - Vitas [нерегистровани]

Prodaja tuđeg

Treba obavestiti i opomenuti sve potencijalne kupce da kupuju instituciju koja je u vlasništvu Republike Srbije i akcionara. Obavestiti ih da će snositi pravne posledice ukoliko kupe imovinu koju ne prodaju vlasnici.