Две деценије након бомбардовања, РТВ се усељава у нову зграду

На данашњи дан, пре 20 година, НАТО авијација срушила је зграду Телевизије Нови Сад. Уништена су оба комплекса зграда и од тада РТВ ради у изнајмљеном простору. Након две деценије нова зграда би требало да буде завршена до 25. новембра ове године.

Пре две деценије срушено је 23 хиљаде пословног и производног простора РТВ-а. Од тада покрајински јавни сервис ради на пет локација у Новом Саду под веома тешким условима.

Генерални директор РТВ-а Миодраг Копривица каже за РТС да Радио-телевизија Војводине ниједног тренука није прекидала свој рад.

Истиче да РТВ емитује свој програм на на српском и још 14 језика мањина.

Копривица наводи да је на градилишту нове зграде РТВ-а тренутно 270 радника.

Како наглашава, објекат је у трећој, завршној фази изградње, а радови би требало да буду готови до 25. новембра.

Нова зграда имаће пет телевизијских и шест радијских студија.

Према његовим речима, у централном деску радиће 70, а у деску за програм мањина 50 људи.

"Нови простор ће у потпуности задовољити потребе РТВ-а и у техничком и технолошком смислу  и надоместити стару зграду која је срушена у бомбардовању НАТО", наглашава Копривица.

Осврнувши се на чињеницу да радио у Новом Саду постоји 70, а телевизија 50 година, Копривца напомиње да за РТВ-ом постоји аутентична потреба људи што су препознале Влада Србије, Покрајинска влада и Град Нови Сад који су издвојили 48 милиона евра за нову зграду РТВ-а.

"Грађевински део је кошато око 30 милиона, а најсавременија опрема по европским стандардима преосталих 18", каже Копривица.

"Уложена средства представљају и изазов запосленима РТВ-а да побољшају свој програм, у условима у којима ће моћи да раде лакше и ефикасније и на крају да раде у хуманијим условима", додаје Копривица.

Говорећи о плановима РТВ-а, Копривица каже да је војвођански јавни сервис опредељен да буде центар информисања у Подунављу.

"За то имамо подршку и Владе Србије и Покрајинске владе, али наших колега у региону", закључује Копривица.

број коментара 0 Пошаљи коментар