Čitaj mi!

Na jesen stiže prvi srpski tri-de film

Reditelj Milorad Milinković snima prvi srpski film u tri-de formatu - „Peti leptir“ po istoimenom romanu Uroša Petrovića, više puta nagrađivanog pisca za decu. Film se radi po scenariju Sare Radojković, a u produkciji beogradskog „Delta videa“ i zagrebačkog „Alka filma“.

Priča o dečaku Aleksi koji odrasta u sirotištu i doživljava čudesnu avanturu štampana je do sada u osam izdanja i ušla je u izbornu lektiru. Filmska verzija koja sadrži i elemente Petrovićevog romana „Deca Bestragije“ najavljena je kao uzbudljiva pustolovina.

„Jedna vrsta moderne bajke. Hajde da kažemo da je ovo film koji se bavi naravno borbom dobra i zla i da se bavi susretom dece ali i odraslih sa onostranim i da je to možda najbolja definicija“, kaže reditelj filma Milorad Milinković.

„Ja tumačim Aleksu, glavnog lika. On je dete iz doma. Ima specijalne moći. Dobar je dečak u suštini, ali ume da se pokači sa drugima čak i većim od sebe“, objašnjava Ognjen Orešković.

Uloga „zloće“ zvanog Jovica Vuk poverena je Miši Janketiću, koji kaže da je njegov lik opasan čovek i pravo oličenje zla.

Aleksine drugare tumače Petar Racić, Mihajlo Milidragović i Marija Radojković, a u filmu igraju i Tanja Bošković, Marko Nikolić i Jelena Đukić.

„Do juče, dubinu smo stvarali sa objektivima, sa svetlom, a sada imamo mogućnost da glumce, predmete stavljamo ispred ravni ekrana, u ravni ekrana i iza ravni ekrana“, ističe direktor fotografije Miodrag Trajković.

Film se snima na nekoliko lokacija u Beogradu, na Avali i Tari. U bioskopima se može očekivati na jesen.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 09. sep 2014, 14:32) - Reziser [neregistrovani]

3D

Zanimljivo zvuci jer decijih filmova naprosto nema. Deca su na zalost i u ovom domenu zapostavljena. Rado cu povesti dete da pogleda.

(utorak, 22. jul 2014, 08:41) - Biskvit [neregistrovani]

Dosta bre

Dosta bre više smor filmova, dajte neku domaću naučnu fantastiku...

div id="adoceanrsvdcfhklggd">