Cvetnim korakom do oltara

Svaka mlada je posebna i na venčanju treba da se oseća kao princeza, kaže Nikola Mihajlović iz Gornjeg Milanovca koji za neveste izrađuje cipele od latica svežeg cveća.

Da posao pretvori u umetnost pošlo je za rukom Nikoli Mihajloviću koji je svoju bajku preneo i na mušterije. Sa puno ljubavi priprema cvetne aranžmane za buduće neveste, ali i posebne umetničke kreacije.

Na desetine devojaka širom Srbije na svom venčanju nosilo je cipele sa laticama svežeg cveća.

"Svaka mlada želi da bude posebna i neobična za taj svoj dan u životu. Ja ih činim srećnim u ovim cipelama i one se osećaju kao prave princeze tog dana kad ponesu ove cipele bar na tri sata", kaže Nikola Mihajlović, cvećar iz Gornjeg Milanovca.

Cvetnim laticama Nikola s ljubavlju detaljno oblaže cipele koje će mlada obuti na venčanju. Njihova svežina može potrajati i duže, ali je, kako kaže, sasvim dovoljno da potraju dok nevesta izgovori sudbonosno "da".

"Meni je veoma važno da cipela izgleda kao da je mlada prošetala livadom, da su se cvetići zalepili za tu cipelu. Takav efekat je najbolji da bude konačna ideja te cipele", kaže Nikola.

Ideje za neobične kreacije cvećar sa Rudnika dobio je na egzotičnim putovanjima. U dalekom Egiptu, radio je aranžmane za venčanja, ali ljubav prema cveću nosi gde god da krene, pa zato i uspeva da od posla napravi čaroliju.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 07. avg 2011, 12:12) - slavica [neregistrovani]

orginalno

fenomenalno...još kad bi otkrio kako to radiš bar neki detaljčić koji lijepak koristiš...pa da ja svoju kćerku iznenadim za njenu svadbu...helios@teol.net

(nedelja, 07. avg 2011, 12:10) - slavica [neregistrovani]

fenomenalno

ideja je fenomenalna...oduševljena sam...

(petak, 05. avg 2011, 15:41) - anonymous [neregistrovani]

super ideja

super ideja ... svaka čast na dosetljivosti i umeću :)
inače ne idu sve mlade pred oltar tako da je naslov malo usmeren ali nema veze, sve je cvetno ...

(petak, 05. avg 2011, 15:11) - anonymous [neregistrovani]

cvetne cipele

divno i originalno!

(petak, 05. avg 2011, 15:05) - anonymous [neregistrovani]

ch

bravo nemam reci ovo je umetnost ,divno svaka mlada mislim da pozeli imat na dan vecanja nesto tako orginalno,to je predivno..........