Čitaj mi!

Turski investitor u Zrenjaninu

U narednih mesec dana počeće proizvodnja beretki u novoosnovanom zrenjaninskom preduzeću "Begej beret", a reč je o brownfield investiciji kojom je osposobljeno hiljadu sto kvadratnih metara pogona nekadašnje Fabrike čarapa "Udarnik" koja je već godinama u stečaju.

U novoosnovanom zrenjaninskom preduzeću "Begej beret", nekadašnjem pogonu Fabrike čarapa "Udarnik" koja je već godinama u stečaju, u narednih mesec dana počeće proizvodnja beretki.

"U prvom trenutku biće zaposleno 30, a sa proširenjem proizvodnje ukupno 80 radnika. Izuzetno sam zainteresovan i za dodatna ulaganja, pa se može očekivati da u potpunosti preselim pogone iz Rumunije odakle smo u Srbiju izmestili deo proizvodnje", kaže turski investitor Ajhan Agil.

Trenutno se instaliraju mašine i uređuje prostor buduće fabrike "Begej beret" koja je, nakon nedavnog potpisivanja ugovora sa lokalnom samoupravom, registrovana kao zrenjaninsko preduzeće.

Investitor Ajhan Agil vlasnik je turske kompanije "Jolly textil", a za investiranje i saradnju sa Zrenjaninom odlučio se nakon preporuke Ambasade Turske u Beogradu koja je procenila da grad na Begeju nudi idealne pogodnosti i uslove za ulaganje.

U pratnji prestavnika gradske uprave Zrenjanina investitor je obišao pogon u formiranju gde će se proizvoditi beretke za tursku vojsku. Ovo je i najava buduće šire poslovne saradnje, jer je veliki broj investitora iz Turske zainteresovan za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534 566

broj komentara 0 pošalji komentar