Teatar na pravom putu

Revijom "Teatar na pravom putu" i premijerom predstave "Bizarno" Željka Hubača, u režiji Snežane Trišić, u Šapcu je počela nova pozorišna sezona. Deveti put dodeljena je i godišnja nagrada "Boris Kovač".

Nagrada "Boris Kovač", koja se dodeljuje za umetnički doprinos radu šabačkog pozorišta, drugi put je, u rukama glumca i direktora ove ustanove Zorana Karajića.

Osluškivanje stvarnosti i borba za publiku su samo neki od puteva kojima je u ovom poslu poželjno hodati, rekao je Karajić:

"Jedan put koji je najinteresantniji, a sve ga manje ima, a to je put iluzije, mašte, put želje za lepim."

Premijeru predstave "Bizarno" Željka Hubača, prvu u ovoj sezoni, Šapčani su radili u koprodukciji sa beogradskim Narodnim pozorištem.

Na različitim spratovima jednog solitera, u nagrađivanoj drami, prepliću se životi nekoliko likova, koji se bore sa svojim moralom, željama i realnošću.

"Probali smo da nekako ispitujemo uzroke i posledice stvari koje nas muče u svakodnevnom životu, sa kojima se surećemo i sa kojima ne možemo da se borimo", rekla je Snežana Trišić, rediteljka predstave "Bizarno".

"Teatar na pravom putu" Šapčanima donosi sedam predstava. Razmena informacija sa pozorištima iz drugih gradova, kažu stručnjaci, veoma je važna na početku svake sezone.

Pažljivo odabran repertoar revije, kako je rekao dramaturg Milivoje Mlađenović, govori o tome da naš teatar ipak ima budućnost, iako nas stvarnost ponekad demantuje.

Na kraju sedmodnevne revije, stručni žiri će izabrati najbolju predstavu a svake večeri biraće se i najbolji glumac.

Početak sezone u šabačkom pozorištu, obeležilo je i otvarnje izložbe slika Ljubisava Milunovića u Galeriji "Vladislav Lalicki".

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269 

broj komentara 0 pošalji komentar