Vejavica otežava saobraćaj u čitavoj zemlji

Putari savetuju oprez. Regionalni i magistralni putevi prekriveni su tankim slojem snega ispod kojeg je ledena kora, pa su udesi učestali. Dežurne ekipe čistiće puteve celu noć. Avio saobraćaj nije u prekidu, potvrđeno je na aerdoromu "Nikola Tesla".

Samo u poslednja 24 časa desilo se više od 200 udesa, a prema prognozi meteorologa loši vremenski uslovi produžiće se i narednih dana.

U Beogradu sneg pada više od dvadest sati i skoro sve saobraćajnice prekrivene su raskavašenim snegom.

Glavne saobraćajnice ekipe su uspele da održe prohodnim, a sve prigradske linije, uz kašnjenje ipak funkcionišu, rekli su u "Beograd putu" .

Iako su glavne saobraćajnice očišćenje vozačima se savetuje oprez, a problemi su mogući na usponima i u manjim, sporednim ulicama

Najteža situacija je na magistralnim putevima gde zbog nedostatka zimske opreme vozači često ostaju zaglavljeni ili prave sitnije udese i time zaustavljaju saobraćaj.

Putari su najavili da će pravce Ibarske magistarle i puteve po Srbiji čistiti celu noć.

Avio saobraćaj nije u prekidu, potvrđeno je na aerdoromu "Nikola Tesla".

Otkazana su po tri leta za Podgoricu i Tivat zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori.

Kašnjenja na međunarodnim linijama nema ali postoji mogućnost da se pojedini letovi pomere zbog loših vremenskih uslova na stranim aerodromima.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 19. feb 2009, 08:21) - anonymous [neregistrovani]

Pahulje ko rode

Svaka cuka pola metra ovde po Beogradu.Eh da sam u zavicaju,pa suvo meso,pa vino,pa vatra pucketa.Zavicaju moj sto sam te napustao sto rece Zoran R.

(četvrtak, 19. feb 2009, 07:27) - Catrin [neregistrovani]

Ali stvarno bravo!!

Službe zimskog održavanja puteva su dužne da puteve i ulice učine prohodnim, a ne da ugrade i grejanje u asfalt pa da ne bude ni trunke snega. Recimo u Paraćinu trenutno veje sneg tokliko da je vidljivost smanjena na čini mi se 20 metara!! Ekipe se zaista trude, ukljanjaju sneg, posipaju puteve solju i rizlom, ali ne možemo reći da se ne trude, ne bi bilo realno...

(sreda, 18. feb 2009, 23:49) - anonymous [neregistrovani]

Браво за путаре

Опет их је изненадио снег у сред зиме, откуд снег у фебруару? Шта би са оним да је све спремно за зимску сезону? Шта ће бити ако снег буде падао дуже од једног дана, боље да не излазимо из кућа уопште.