"Čarlston za Ognjenku" na festivalu u Santa Barbari

Film "Čarlston za Ognjenku" učestvovaće u takmičarskom programu na filmskom festivalu u Santa Barbari. "Čarlston" je u trci za nagradu u konkurenciji od 250 filmova.

Film režisera i scenariste Uroša Stojanovića "Čarlston za Ognjenku" pod međunarodnim imenom "Tears For Sale" učestvovaće na filmskom festivalu u Santa Barbari, koji se održava u SAD od 22. januara do 1. februara ove godine, saopštio je distributer Tak.

"Film "Čarlston za Ognjenku" nalazi se u elitnom takmičarskom programu "International Feature Competition" (filmovi van engleskog govornog područja) sa još 13 internacionalnih naslova.

"Čarlston" je ušao u trku za nagradu u konkurenciji od 250 filmova koji će biti prikazati na festivalu", navodi se u saopštenju.

Tak navodi da će se na 24. po redu festivalu u Santa Barbari pojaviti između ostalih Kejt Vinslet, Klint Istvud, Miki Rurk, Džordž Kluni i drugi.

Stojanovićeva za srpske uslove visokobudžetna bajkovita melodrama govori o seocetu ostalom bez muškaraca posle Prvog svetskog rata, iz kojeg dve sestre (igraju ih Katarina Radivojević i Sonja Kolačarić) odlaze u svet kako bi našle muža.

Posle komplikovane dvogodišnje postprodukcije koja je "Čarlstonu" obezbedila bogate specijalne efekte, srpski producenti su morali da nastanak filma plate preko četiri miliona evra, a francuski "Europakorp" je na kraju uključen za potrebe inostranog plasmana.

"Čarlston" je konačno premijerno prikazan u Srbiji u januaru uz mlake kritike, ali je svejedno postao najgledaniji bioskopski film 2008. godine u Srbiji sa 148.000 gledalaca.

U filmu igraju Nenad Jezdić, Stefan Kapičić i nekad velika jugoslovenske glumačka i pevačka zvezda Olivera Katarina u svojoj prvoj ulozi posle tri decenije pauze.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 14. mar 2009, 04:07) - Marko [neregistrovani]

Carlston Za Ognjenku

Film je odlican,mislim da je krajnje vreme da ga puste u prodaju

(nedelja, 18. jan 2009, 17:26) - anonymous [neregistrovani]

Carlston za Ognjenku

Slazem se s prethodnikom. Film je fenomenalan.

(nedelja, 18. jan 2009, 15:46) - anonymous [neregistrovani]

Odlično!

Film je fenomenalan! Nadam se da će uskoro da izađe i na DVD-u. To već dugo čekam...