Saradnja sa Izraelom u start ap projektima

Cilj start ap kompanija, koje okupljaju talentovane studente i profesore, je da se dobra ideja još bolje proda. Šampion je Izrael koji je od takve prodaje samo prošle godine zaradio devet milijardi dolara, kaže ministar Srđan Verbić koji je nedavno boravio u toj zemlji na konferenciji inovacija u obrazovanju. Kaže da Srbija može mnogo da nauči na njihovom primeru, pa je dogovorena i konkretna saradnja.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić kaže da su u Izraelu svesni da Srbija nema dovoljno start ap kompanija da bi privukla velike investitore iz SAD i Evrope.

"Mislim da je glavni rezultat ove posete njihova velika zainteresovanost da učestvuju na predstavljanju start ap kompanija", rekao je Verbić u intervjuu za RTS.

Sledeće nedelje održava se konferencija o inovacijama u obrazovanju. "Taj skup je prilika da vidimo inovativne nastavnike, koji žele da pokažu šta sve mogu", rekao je ministar.

Nezadovoljni nastavnici najavljuju za sledeću nedelju štrajk upozorenja. Verbić kaže da iz svakodnevnog razgovora sa predstavnicima nastavnika može da primeti da većina, ipak, nije za štrajk.

"I Ministarstvo i vlada su uradili maksimalno što su mogli, znamo da je jednokratna pomoć isplaćena, za četiri odsto su povećane osnovice za plate. To nije mnogo, ali je ipak napredak, nešto radimo po tom planu", istakao je Verbić i dodao da će povećanja plata biti, ali ne u ovom trenutku.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 21. feb 2016, 18:40) - Profesor Marko [neregistrovani]

losa klima

Start up kompanije su dobra stvar. Medjutim nasi studenti i profesori nisu preduzetnickog duha. Naucnicibez energije. Sto se tice povecanja plata..strajkute...nema problema jer nema ni para....