Mađarski policajci od sutra na srpsko-makedonskoj granici

U skladu sa sporazumom direktora srpske i mađarske policije o zajedničkoj zaštiti granica od ilegalnih migracija, jutros je put srpsko-makedonske granice krenula ekipa mađarskih policajaca koji će sa kolegama iz Srbije i Austrije, raditi na obezbeđenju granice.

Mađarsku ekipu čini četiri specijalizovana vozila sa mobilnim termovizijskim kamerama i dvadesetak policajaca. Policajci će se smenjivati na mesečnom nivou, a prva grupa ušla je u Srbiju jutros nešto posle šest časova. 

Na sprečavanju ilegalnih prelazaka makedonsno-srpske granice mađarski policajci radiće zajedno sa svojim kolegama iz Srbije.

Saradnju je plod zajedničkih iskustava srpske i mađarske policije na obezbeđenju granice iz februara. Kako bi se sprečila trgovine ljudima je formiran i zajednički mađarsko-austrijsko-srpski istražni tim.

U toku jučerašnjeg dana, mađarska policija uhvatila je 847 ilegalnih migranata, što je manje u odnosu na prethodna dva dana.

Najviše ilegalnih migranata uhvaćeno je na teritoriji pogranične Županije Čongrad - 645, među kojima je i 106 dece. Najveća grupa od preko stotinu Sirijaca uhvaćena je u okolini Segedina.

 

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 28. jun 2015, 17:37) - anonymous [neregistrovani]

A Kosovo?

Ko čuva tu granicu i kako oni dolaze do Preševa.

(nedelja, 28. jun 2015, 14:52) - anonymous [neregistrovani]

ko ce da ih izdrzava i do kada?

jedno je dati im da jedu danas i sutra, a sta ce biti dalje?
ko ce da ih izdrzava u buducnosti.

a ocekivati da ce da rade i da se asimiliju u srpsko ili bilo koje evropsko drustvo je besmisleno..
retki pojedinci hoce, ali vecina nece..
masta li neko da ce ljudi koji su spremni na tako radiklane stvari kao sto je ilelgalno prelazenje nekoliko granica biti zadovolji da rade po ceo dan neke teske i lose placene poslove i da opet samo prezivljavaju.
to su imali i tamo odakle su dosli, i upravo od toga su i pobegli..
Oni koji su pobegli od rata tj spasali zivu glavu, ti su pobegli gde je najblize a ne 2000 km do svajcarske, nemacke, austrije, itd.
danas cekaju na granici, a sutra ce praviti proteste po evropi.

(nedelja, 28. jun 2015, 14:49) - anonymous [neregistrovani]

TOOOOOOOOO!!!!!

To nam je odvno trebalooo
Austro-Ugarsko-Srpska monarhija,to je kombinacija koja pobedjuje i koju je Engleska sa Karadjoredjevicima uspela da osujeti i uvela nas u I svetski rat.
Eh da su Obrenovici ostali na vlasti ,da barabe ne ubise srpskog kralja i ostase nekaznjeni,ne bi ni bilo ni I ni II svetskog rata. Sa Austrijom i Madjarskom trebamo najvise da saradjujemo!!!

(nedelja, 28. jun 2015, 13:51) - M.Mila [neregistrovani]

Jedna ruka pere drugu ruku...

..konacno jedna lepa i prijatna vest hvala Bogu.

(nedelja, 28. jun 2015, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

Грчка граница?

Зашто нису отишли на границу Грчке и Македоније? Тамо је мање брдовито и лакше је чувати него Српско-Македноску границу. Поред тога Грци и Мађари су европски партнери па могу боље да се споразумеју, зар не?

(nedelja, 28. jun 2015, 13:09) - anonymous [neregistrovani]

Kako ce Makedonija primiti sve

Da li ce tolika kolicina izbeglica uticati na eskalacije zbog kojih ce biti obustavljen Turski tok Ruskog gasa.

(nedelja, 28. jun 2015, 11:17) - anonymous [neregistrovani]

Шта спречити?

Спречити имигранте да нелегално уђу у Србију, Мађарску... спречити да њихов брод уђе у италијанске воде... И шта онда с тим људима? Чији је проблем тиме решен?

Је ли проблем што се људи утапају, смрзавају и гладују на нашим територијама а, ако се то све дешава уз граничну линију - ми немамо проблема? Да не помињем узроке целе драме, модерни сват то не интересује.