Čitaj mi!

Donacija "Lukoila" policiji

Kompanija "Lukoil" donirala pripadnicima Protivterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova cisternu nafte. Donacija pokazuje da su odnosi dve države prijateljski i da se razvijaju u dobrom pravcu, kaže ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin dodelio je, u ime kompanije "Lukoil", pripadnicima Protivterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova cisternu nafte.

Na svečanosti u bazi PTJ u Lipovici, kojoj je prisustvovao i premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, Čepurin je istakao da i ta donacija predstavlja simboličan doprinos sveobuhvatnoj i dobroj saradnji dve države.

Dačić je zahvalio "Lukoilu" i Ruskoj federaciji na tradicionalnoj donaciji, istakvši da to pokazuje da su odnosi dve države prijateljski i da se razvijaju u dobrom pravcu.

Premijer Dačić je rekao da se nada da u Srbiji sledeće godine neće biti potrebe za intervencijom specijalnih protivterorističkih jedinica, poput PTJ, kao i da će početi mnogi značajni razvojni projekti, poput izgradnje gasovoda "Južni tok".

Dačić je istakao i da će početak gradnje gasovoda biti važan zamajac za celu zemlju.

Čepurin i Dačić prethodno su prisustvovali podeli novogodišnjih paketića deci radnika PTJ, kao i mališanima poginulih pripadnika te jedinice.

Dačić je istakao i da posao policije, a samim tim i PTJ, nije uvek lak i da je skopčan i sa najtežim intervencijama.

Poručio je da moramo da brinemo o porodicama poginulih pripadnika policije kojih za proteklih 20 godina ima skoro 1.000, dodavši da je to istovremeno i naša obaveza.

Dačić je svim pripadnicima MUP-a poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike, izrazivši zadovoljstvo i time što je PTJ sredstva za novogodišnje paketiće obezbedila iz donatorskih izvora u uslovima štednje u MUP-u i direkciji policije.

broj komentara 0 pošalji komentar