Zloupotreba skrivene kamere

Postavlja se pitanje ko je odgovoran što je premijer bio žrtva skrivene kamere. U kabinetu predsednika Vlade kažu da Dačić nije dozvolio da se sporni snimak emituje, i da će slučaj, kojim se ruši ugled države, biti ispitan. I NUNS osuđuje kvazi intervju.

Posle objavljivanja snimaka skrivene kamere u kojoj je žrtva bio premijer postavljaju se pitanja kako je moguće da Ivica Dačić bude gost izmišljene emisije, meta neslane šale, kako je snimak dospeo u novine i na Ju tjub, i ko je za to kriv.

U kabinetu predsednika Vlade kažu da premijer nije dozvolio da se sporni snimak emituje, i da će slučaj, kojim se ruši ugled države, biti ispitan. I NUNS osuđuje kvazi intervju jer je, smatraju, premijer bio izložen provokaciji na neprihvatljiv način.

Skrivena kamera "Nemoguće misije" pokazala je, nažalost, da je u Srbiji sve moguće. U državi, za koju je Ivica Dačić nedavno rekao da nije "banana država", brine otkud on, kao premijer, u skrivenoj kameri.

"To se desilo zato što je moj šef i premijer Ivica Dačić dosta otvoren i prijateljski nastrojen prema svim novinarima, a ne samo prema dotičnoj novinarki koja je radila intervju", rekao je specijalni savetnik premijera za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev.

Prema njegovim rečima, zbog toga je premijer izašao u susret i napravio prvi intervju, za navodnu novu emsiju koja tek kreće da se emituje i zato su oni tražili da to bude intervju sa premijerom.

Sporni snimak nije smeo da ode u javnost bez dozvole premijera, kažu u njegovom kabinetu.

Kada se intervju završio, kaže Tončev, prišao je vlasnik licence ili urednik te emisije "Nemoguća misija" i rekao da se nada da će zajedno pogledati snimak.

"Pitao je mog šefa, sad ću vam citirati: ja se nadam da ćemo pogledati zajedno snimak i da ćemo dobiti dozvolu za emitovanje, ako je moguće", naveo je Tončev.

Na pitanje da li su oni dobili dozvolu za emitovanje, Tončev kaže da nikada nisu dobili dozvolu za emitovanje, "niti usmenu niti pismenu dozvolu za emitovanje, ni detalja ni cele emisije".

Osim pitanja otkud premijer u toj emisiji, ima i onih ko i da li reaguje u neočekivanoj situaciji.

Predsednik Društva Srbije za odnose s javnošću Ivan Jakšić rekao je da je pi-ar morao da prekine snimanje kada je došlo do ovakvih kompromitujućih scena i momenata.

Kolumnista lista "Danas" Dragoljub Petrović rekao je da su u ovom slučaju krivi producenti koji su jednu takvu stvar hteli da organzuju, jer je ona u samom startu degutantna, a kako je rekao, i premijer je na neki način odgovoran što je pristao da učestvuje.

U međuvremenu, producenti "Nemoguće misije" odustali su od emtovanja celog intervjua, ali smatraju da premijer greši što je zabranjuje emitovanje emisije jer bi se, kako kažu, videlo kako je profesionalno i bez komentara završio intervju, bez obzira na nesvakidašnje okolnosti.

Prethodno je Radiofuzni savet preporučio emiterima da se uzdrže od emitovanja tog i sličnih sadržaja. Međutim, deo emisije hit je na Internetu i diže tiraže domaćih tabloida. Stigao je i do stranih tabloida, pa i Ci-En-Ena.

Dačića je u skrivenoj kameri intervjuisala manekenka Branka Knežević, koja je bila u kratkoj suknji i u jednom trenutku bilo je vidljivo da nije imala donji veš.

broj komentara 60 pošalji komentar
(petak, 01. feb 2013, 12:44) - savica iz pariza [neregistrovani]

humor :))

Valja se saliti pa ca i sa premijerom, humor je pozitivan znak raspolozene nacije i naroda, odnosno drzave, politike a i tako dalje.
Strogo me umaraju bedni komentari koji traze da se nesto kazni, nisam nikad citao u zivotu takve reakcije za obican HUMOR :))

(petak, 01. feb 2013, 11:27) - anonymous [neregistrovani]

dosta je

malo je sramota ali idemo dalje jednostavno kaznite konpletan tim i tacka.

(petak, 01. feb 2013, 11:27) - anonymous [neregistrovani]

Auuu,

sta smo doziveli ko da nas vodi i kuda?

(petak, 01. feb 2013, 11:24) - Јао, [neregistrovani]

Ивице,

све бих дао да сам на твом месту!

(petak, 01. feb 2013, 11:16) - Tamara [neregistrovani]

Zna se!

Zašto se postavlja pitanje ko je kriv? Pa, zna se ko je kriv. Svi oni imaju ime i prezime. I redom,ime ...., prezime..., i kazna!

(petak, 01. feb 2013, 11:11) - anonymous [neregistrovani]

Pa sta

Pa i Klinton je imo tamo neko .......pa nije propo ceo Svet.

(petak, 01. feb 2013, 11:05) - anonymous [neregistrovani]

svet

ceo svet vec vidi ovaj snimak you tube iternet ali sramota za premijera srbije.

(petak, 01. feb 2013, 11:01) - anonymous [neregistrovani]

Јавашлук

Крајње је време да се у Србији заведе домаћински ред; живи знају: Ко коси, Ко воду носи.

(petak, 01. feb 2013, 10:39) - anonymous [neregistrovani]

Jaka stvar !!

Jaka stvar. Ovo je za njega reklama, a svaka reklama je dobra. Dačić bi ovim snimkom dobio još više na popularnosti (da se snimak pusti). Poneo se sasvim normalno u ovoj situaciji.

(petak, 01. feb 2013, 10:36) - tesla [neregistrovani]

mozda

Mozda jednog dana postanemo demokratija a sa ovim sto se desava pokazujemo koliko smo daleko