28. april – oštećeno porodilište "Dragiša Mišović"

Tridesetšestog dana bombardovanja SRJ NATO agresor je bombardovao uglavnom civilne ciljeve.

U Prizrenu je raketirano romsko naselje. Poginule su četiri osobe, među njima je bilo dvoje dece.

Oko 11 sati pre podne gađan je most na reci Lab u blizini Kosovske Mitrovice. Pet projektila palo je na jugozapadni deo Prištine.

Na meti napada ponovo je bilo izletište Grmija, dalekovod i naselje Gornja Dubrava.

Prilikom bombardovanja Beograda oštećeni su dečija bolnica i porodilište Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović". Ponovo je gađan centar "Ušće".

Sa sedam projektila NATO agresor je dejstvovao po beogradskom naselju Topčider. Bombe su pale na kasarnu Vojske Jugoslavije.

Više detonacija je registrovano i na aerodromu Batajnica.

Skladište "Jugopetrola" kod Užičke Požege gađano je sa osam projektila.

Na Lađevce je ispaljeno 12 projektila. Ponovo je bombardovana rafinerija nafte u Novom Sadu. Gađana je vikend-zona kod Paraćina. Bombardovan je i Novi Pazar.

Vojska Jugoslavije je saopštila da je u prvih mesec dana agresije NATO izvršio više od 8.000 poletanja, lansirao više od 600 krstarećih raketa i ukupno na prostor SRJ izbacio oko 11.000 tona visoko-brizantnog eksploziva ili oko 1.100 grama po glavi stanovnika.

Komandant RV i PVO Vojske Jugoslavije general-potpukovnik Spasoje Smiljanić izjavio je da je NATO po objektima RV i PVO dejstvovao 220 puta na 100 lokacija i bacio oko 5.000 tona eksploziva.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">