Čitaj mi!

Preminuo Boban Rajković tridesetdvogodišnji lekar iz Niša

Specijalizant interne medicine iz Kliničkog centra u Nišu Boban Rajković (32) preminuo je od posledica koronavirusa, saopštio je Klinički centar "Niš".

U saopštenju objavljenom na sajtu UKC Niš rečeno je da je Boban Rajković pre dve godine primljen na Kliniku za gastroenterologiju i hepatologiju kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu.

"U aprilu i maju prošle godine je bio uključen u lečenje kovid pacijenata, nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima. Nažalost, krajem decembra prošle godine Rajkoviću je dijagnostikovana akutna i veoma teška bolest jetre, zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u Univerzitetski klinički centar Srbije", dodaje se u saopštenju.

Sredinom februara, dodali su u toj zdravstvenoj ustanovi, utvrđeno je da je Rajković pozitivan na koronavirus, nakon čega je prebačen u kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo.

"Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice", istaknuto je u saopštenju UKC Niš.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">