Немања Радуловић за РТС: Ситуација нас је научила да уживамо у сваком дану

Вечерас ће у Коларчевој задужбини премијерно бити приказан концерт за биоскопску публику, филм "Јединствен – уметник, место, концерт" о Немањи Радуловићу. Прослављени виолиниста одржаће и три концерта у Београду.

Немања Радуловић за РТС је говорио после првог концерта, а публика ће га слушати у среду и у четвртак, 1. октобра.

Да ли се ишта променило у сали у овој новој реалности, да ли се осећа "тензија под маскама"?

Све је као пре. Доживљај на самом концерту је апсолутно исти. Оно што је било другачије је да јако дуго нисмо свирали. Последњи концерт био је 25. фебруара, после тога су следила само отказивања и једва сам чекао стварно. Јако ми је драго да је тај први концерт био баш овде у Београду, у мојој другој кући овде на Коларцу.

Очекује нас и премијера филма. О чему је реч? Да ли сте тиме направили искорак у непознато или је то нови вид комуникације с публиком?

Филм је снимљен пре целе ове ситуације и јесте било потпуно ново искуство зато што смо снимали – један део је концерт, у ствари без публике у Карнаку у Бретањи у Францускојх. Премијеру смо имали у Паризу и јануару месецу и заиста се људима допало. У ствари, публика која дође на филм је једина публика која присуствује концерту.

Какве планове имате када је реч и о оним великим и о оним малим?

Последњих неколико месеци не можемо ништа да планирамо на дуже стазе без обзира што смо све из ове сезоне пробали да пребацимо у следећу неке ствари, нисмо успели... Али, ја мислим да нас је цела ова ситуација научила да заиста уживамо у сваком дану и сваком тренутку.