Најбржи електроцикл на свету

Компанија "Кингстон" представила је на међународном сајму "НЕЦ бајк шоу" у Великој Британији најбржи мотоцикл на свету који покреће електромотор.

Електроцикл, под називом "ТТX01", може да развије брзину од 200 километара на час, а покрећу га два електромотора направљена од метеријала високе отпорности.

Електромоторе уграђене у "ТТX01" покреће, како наводе експерти фирме "Кингстон", посебно конструисана акумулаторска батерија веће снаге и дугог рока трајања.

Испитивања су показала да акумулатор који се користи за покретање "ТТX01" може да се допуњава око три хиљаде пута и да осигура нормално коришћење тог двоточкаша до пређених 240 хиљада километара.

После коришћење акумулатора до наведене километраже снага тог уређаја се смањује, у односу на почетну, за око 80 одсто, па га због тога треба заменити.

Вредност електроцикла који је представила компанија "Кингстон" у малопродаји је око 32 хиљаде долара, што значи да је скупљи чак и од неких веома луксузних путничких возила реномираних светских произвођача, преноси веб сајт "Финам".

број коментара 0 Пошаљи коментар