Читај ми!

Гужва на Хоргошу прелива се и на друге прелазе

На ауто-путевима и главним путним правцима саобраћај је јутрос појачаног интензитета, што је и очекивано, с обзиром да је викенд и да се налазимо у туристичкој сезони, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Поред дужег задржавања на граничним прелазима може повремено долазити и до застоја на наплатним рампама, међу којима су најоптерећеније Прељина, Стара Пазова, Обреновац и Димитровград, додаје се у саопштењу.

На граничном прелазу Хоргош, путничка возила чекају један и на улазу, и на излазу из земље.

Међутим, тренутно задржавање према Мађарској и из Мађарске је још два сата. Тако да између три и четири сата треба да рачунају сви они који буду користитли гранични прелаз Хоргош.

У колонама је 90 одсто путника са иностраним пасошима. То су они који иду у своје домовине - Бугарски, Турску, Северну Македонију, Албанију, али и они који се враћају у Западну Европу.

За протеклих 12 сати у земљу је ушло 10.000 путника у око 3.000 путнилких возила и педесетак аутобуса. Изашло је око 5.800 путника у 1.800 путничких возила и двадесетак аутобуса.

Гужва на Хоргошу прелиће се и на друге прелазе. На Хоргошу 2, Келебија и Бачки брег углавно се на улазу у земљу чека два сата. 

На Батровцима се чека 40 минута.

На излазу из земље, путничка возила на прелазу Гостун чекају 40 минута, а на Прешеву 30 минута.

На теретним терминалима наших граничних прелаза нема задржавања возила, додаје се у саопштењу.