Обрачун нарко банди у Акапулку

Двадесетчетворо људи убијено у мексичком одмаралишту Акапулко, у сукобима нарко банди. Петоро убијених су полицајци. Председник Мексика Фелипе Калдерон најављује одлучну борбу против нарко мафије.

У сукобима нарко банди у мексичком летовалишту Акапулко убијено је двадесетчетворо људи. Петоро убијених су полицајци, које су током ноћне патроле напали наоружани мушкарци на периферији Акапулка, одмаралишта на Пацифику.

Тела осам мушкараца, изрешетана мецима, откривена су на различитим местима око Акапулка. Два тела са одрубљеним главама пронађена су у улици пуној ноћних клубова у Акапулку, док је једно тело пронађено у предграђу, јавио је АП.

Сукоб је избио када су нападачи отворили ватру на војнике у центру малог града Ахућитлан дел Прогресо усред дана, када су улице биле пуне пролазника, саопштио је директор полиције у држави Гереро Валентин Дијас.

У том окршају страдао је један војник, а убијено је 10 нападача, док је још 13 људи погинуло у другим инцидентима, који су се ноћас догодили у држави Гереро.

Наоружани нападачи убили су петоро полицајаца у Тунсингу поред Акапулка, а полиција је у истој области пронашла још пет тела изрешетаних мецима.

Председник Мексика Фелипе Калдерон најавио је одлучну борбу против нарко банди, у чијим обрачунима је живот изгубило близу 19.000 људи, од како је дошао на власт 2006. године, навео је Ројтерс.

Калдерон је наредио размештање око 45.000 војника и федералних полицајаца широм земље, у покушају спречавања насиља.

Неколико мексичких наркокартела боре се око територије и путева дроге у савезној држави Гереро, на обали Пацифика, којој припада познато летовалиште. Та држава се сматра упориштем моћног нарко картела "Ла фамилија".

Прошлог јуна, најмање 18 људи је убијено у размени ватре између нарко банди и војника у граду, у коме живи око милион људи. Обнова насиља у Акапулку представљала лошу вест за туристичку индустрију.

број коментара 0 Пошаљи коментар