Читај ми!

Свет губи битку против еболе

Међународна група "Лекари без граница" упозорила је да свет губи битку против еболе и оценила да су центри за лечење те смртоносне болести у западној Африци "сведени на места где људи иду да умру сами".

У одвојеном саопштењу после састанка у Уједињеним нацијама о епидемији еболе, шеф Светске здравствене организације је рекао да сви који су умешани потцењују епидемију, која је до сада усмртила више од 1.500 људи у Гвинеји, Либерији, Сјера Леонеу и Нигерији, преноси Бета.

Званичници УН замолили су светске владе да пошаљу лекаре и друго медицинско особље, као и неопходне медицинске потрепштине у угрожена подручја.

У међувремену, у Либерији је једна мисионарска организација објавила да је еболом инфициран још један амерички лекар.

Председница "Лекара без граница", који су од марта у западној Африци лечили више од 1.000 оболелих од еболе, рекла је да су савладани том болешћу. Она је позвала друге земље да пошаљу цивилно и војно медицинско особље у погођене земље.

"Шест месеци најгоре епидемије еболе у историји, свет губи битку са њом. Центри за лечење еболе сведени су на места на која људи иду да умру сами, где се нуди једва мало више од ублажавања мука", рекла је директорка "Лекара без граница", Џоан Лију.

Према њеним речима, у Сјера Леонеу заражена тела труле по улицама. "Либерија мора да изгради нови крематоријум уместо новог центра за лечење еболе", поручила је Лију.

Прошлог месеца, два оболела Американца, укључујући једног из исте мисионарске групе из које је и новооболели амерички грађанин, евакуисани су из Либерије у САД где су примили експериментални лек "змап", после чега су се опоравили.

Амерички здравствени званичници објавили су уговор вредан 24,9 милиона долара на 18 месеци са фармацеутском компанијом "Мап биофармасеутикалс", како би се убрзала производња "змапа".

Као део пројекта, "Мап" ће произвести малу дозу лека за безбедносне тестове у раној фази, док ће заједно са америчким Секретаријатом за здравље и људске ресурсе радити на убрзању производног процеса.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 03. сеп 2014, 22:29) - anonymousbax [нерегистровани]

odgovor

Dobro mislis nazalost tako je

(среда, 03. сеп 2014, 10:23) - SAŠA [нерегистровани]

Pomoć za obolele!!!

Neverovatno ali istinito! Ljudi umiru već mesec dana od Ebole a oni praktično ne čine ništa konkretno kao u slučaju 2 obolela medicinska radnika, koji su izlečeni u rekordnom vremenu! Oni definitivno imaju lek a zašto neće da ga daju tim i ovako izvučenim ljudima i deci to stvarno ne može da dopre do mog mozga! Zasipaju nas informacijama kojima sam opravdaju sebe, strašno!
KATASTROFA!!!

(среда, 03. сеп 2014, 02:52) - anonymous [нерегистровани]

^lek

kao i u slucaju side lek se nalazi odavno u fijokama.pitanje je interesa i novca kada i ko ce ga dobiti.smesno....zamalo covek da posumnja da ..... znate sta mislim