Читај ми!

САД на лето гаси ХААРП?

Амерички истраживачки пројекат ХААРП, који теоретичари завере криве за неке од највећих природних и индустријских катастрофа у новијој историји, биће затворен овог лета, пише "Индепендент".

Високофреквентни програм за активно истраживање ауроре, ХААРП (High Frequency Active Auroral Reseach Program), није више потребан САД, преноси британски лист позивајући се на владу САД.

Теоретичари завере тврде да САД могу да користе ово постројење да би утицали на временске прилике, онеспособили сателите, па чак и да контролишу умове, наводи Индепендент.

Такође верују да је ХААРП "кривац" за изазивање болести и индустријске несреће, као што је случај са распадом шатла Колумбија.

ХААРП ће се затворити после финалног истраживачког пројекта средином јуна, који ће спровести Агенција за напредне одбрамбене истраживачке пројекте (ДАРПА), такође омиљена међу теоретичарима завере, додаје лист.

Пре затварања сајта ХААРП-а 2013. године, портпароли сајта су истицали да у постројењу смештеном на Аљасци, које се користи за проучавање атмосфере и нарочито јоносфере, није било тајних истраживања.

"ХААРП није тајна. Нема тајних докумената који се односе на ХААРП", било је наведено на сајту.

Влада САД тврди да ХААРП служи за проучавање природних процеса у јоносфери, у нади стварања бољих радио-комуникационих технологија.

Према наводима појединих медија, ХААРП годишње "кошта" пет милиона долара. Рад на том пројекту започет је 1993. године, а изградња је коштала више од 280 милиона долара.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(уторак, 27. мај 2014, 11:11) - Potomak [нерегистровани]

Re Price za malo decu

Meni su vise neverovatni ovi koji niusta ne veruju, i to dosta govori o njima. Americki vojni godisnji budzet je 700 milijardi i meni ce sad neko da kaze da ne rade nista na polju specijalnog ratovanja, pa i "kontrole" vremena, namerno stavljam pod znake navoda, jer to je nemoguce, bar ne u punom obimu, al neki vole da se igraju Boga. Jos slabiji je argument da bi onda zastitili svoje gradjane, da bi to radili prvo mora da im je stalo do istih, a odavno nije tako. Ej, pa prisluskuju celi planetu, meni je to dovoljno.

(уторак, 27. мај 2014, 10:47) - Dejan [нерегистровани]

Postoje Teorije i Zavjere

ako neko sumlja da Zavjera nema i da su sve Zavjere Teorija, neka istraži malo američke ratove! Na koji način su počinjali, na koji način su se vodili, šta im je bio interes i kakve su posljedice ostavljali. Suština nije u kontroli vremena HARPOM, nego u suštinskoj opravdanosti u odnosu prema stvarnoj i prikazanoj primjeni. U posljednje vrijeme mnogo se piše o HARPU i analiziraju ga vrhunski naučnici. Zašto se odjednom ukazala potreba da ugase projekat? Koji su rezultati istraživanja?

(уторак, 27. мај 2014, 10:27) - anonymous [нерегистровани]

Разлог

Разлог за прекид овог пројекта је недостатак новца и немогућност да се истраживање директно искористи у економске сврхе.
То су скоро увек разлози за прекидање истраживања.

(уторак, 27. мај 2014, 09:10) - anonymous [нерегистровани]

Odgovor

Preuveličavanje ljudskih mogućnosti: Oprostite, ali veoma ste loše informisani. Manipulacije vremenskim prilikama i klimom ne datiraju od juče. To je oblik specijalnog rata koji se primjenjuje odavno. Drugo, zašto mislite da bi neko poštedio Ameriku od umjetno izazvanih nepogoda? Amerikanci uopšte nisu privilegovani u globalnoj igri moćnika. Naprotiv.

(уторак, 27. мај 2014, 08:57) - anonymous [нерегистровани]

Jedno je sigurno!

Samo znam da mi ne znamo nista!

(уторак, 27. мај 2014, 08:14) - Воронцов [нерегистровани]

Преувеличавање људских могућности

Људе је лако убедити да у свашта поверују па тако и у могућност да управљају временским приликама. У овом случају могу веровати да могу утицати само на оно на шта могу утицати радио таласи и ништа више. Да могу утицати на време не би толико невремена харало Америком. И нучници да би од државе узели новац преувеличају могућности свог пројекта. Поред свега осталог временске прилике су и облик размене енергије. Сунчева топлота испарила је воду из мора и океана , а онда је продором хладноће водена пара охлађена и претворена у кишу. Према неким стручњацима на Србију је пало око 1о кубних километара воде. Замислите колика је била потребна енергија прво грејања, а онда хлађења да испари, а потом кондензује толику воду. И да човек може са таквом енергијом управљати? Чиста утопија. То је све у надлежности природе.

(уторак, 27. мај 2014, 06:57) - anonymous [нерегистровани]

Re:Ako

A može da bude i da su stvari izmakle kontroli

(уторак, 27. мај 2014, 04:10) - Марјан [нерегистровани]

И Руси га имају...

Руски се зове СУРА , готово идентично изгледа

(уторак, 27. мај 2014, 02:09) - anonymous [нерегистровани]

price za malu decu

Svi ti koji veruju u ovakve teorije zavere su samo jedni obicni hipohonderi. Problem je u njima, kada se desi neko nevreme u SAD tada ih Bog kaznjava, a kada se desi kod nas onda je kriva Amerika.

(уторак, 27. мај 2014, 00:17) - anonymous [нерегистровани]

Otelo im se....

Otelo im se kontroli i vraca im se kao bumeran - eto zasto su prinudjeni da stave tacku na ovaj eksperiment!