Читај ми!

Путин укида привилегије

Владимир Путин указом, дупло смањује број службених возила "под пратњом". Одлука ступа на снагу 1. јула и односи се на коришћење светлосних и звучних сигнала службених аутомобила које користе функционери.

Руски председник Владимир Путин потписао је указ о употреби светлосних и звучних сигнала на службеним аутомобилима, којим је број возила на којима могу да упоребљавају "ротације" готово преполовљен, саопштила је данас информативна служба Кремља.

Према председничком указу који ће ступити на снагу 1. јула, број возила са ротационим светлима, односно "мигалкама", смањен је са око 1.000 на 569, а то су службени аутомобили личности која уживају заштиту државе.

У саопштењу Кремља наглашава се да је потписивањем указа Путин доследно наставио да решава питање које је покренуо током предизборне кампање.

Иако наизглед тривијално, питање сигнализације службених аутомобила у пракси представља трн у оку обичних грађана који употребу "мигалки" сматрају једним од симптома бахатости људи блиских властима.

Феномен "мигалки" стар је колико и демократија у Русији, а аутомобили опремљени овим уређајем имају првенство, пролазе кроз црвена светла, због њих се затвара саобраћај и за њих гужве на улицама практично не постоје.

Први знаци грађанске непослушности који су се током протекле зиме претворили у протесте опозиције који још нису престали, започели су раније негодовањем возача који су трубећи и протествовали због затварања улица и проласка лимузина са ротационим светлима.

Њих, како је уверена овдашња јавност, нису користили само они којима су заиста била неопходна, него и директори предузећа, богати појединци и други који су на различите начине долазили до дозвола за њихово коришћење и на тај начин практично прескакали степеник на друштвеној лествици.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(недеља, 20. мај 2012, 12:01) - 169цм! [нерегистровани]

Укида привилегије!?

Онда је и Медведев на реду!

(недеља, 20. мај 2012, 10:43) - Stevan [нерегистровани]

Napred brate Putine

Sve najbolje zelim bratskom Ruskom narodu i bratskoj Rusiji koji su uvek u istoriji bili na strani Srbije i Srpskog naroda.Da nam predsednik Rusije Vladimir Putin pozivi barem 100 godina.A sto se tice tih privilegovanih limuzina sa rotacijama i kod nas treba da ih najmanje prepolove.

(недеља, 20. мај 2012, 09:55) - anonymous [нерегистровани]

Veliki Vladar

pisi u svoje ime...ja sam Pravoslavac ali me Putin ne interesuje..

(недеља, 20. мај 2012, 03:14) - anonymous [нерегистровани]

ziveo putin 100 godina

to je covek to je presednik puno srece i zdravlja putinu i zivela RUSIJA RUSIJA

(субота, 19. мај 2012, 21:56) - Potomak [нерегистровани]

Re Na Totalitarno

Nije Mr Zivkovic mislio, pretpostavljam, da nesto specijalno kritikuje SSSR, ali istina je da ta komunisticka tvorevina bila jedna od totalitarnijih sistema, i da su ljudi bili dosta bili obespravljeni. Naravno, ni na zapadu nije u mnogim segmentim(birokratija)mnoge bolje, ali ipak postoje mnoge slobode. U skandinavskim zemlja politicari ni nesmeju da poale rotacije, zbog toga je cak jedan ministar morao da podnese ostavku, jer je sirenom bespotrebno uznemiravap gradjane. PS Ne moze se porediti imperijalna Rusija i sovjetska Rusija. U mnogim zemljama upocetkom 20.. veka bile su monarhije sa vladarom apsolutistom, jer je vreme,istorijski, prosto bilo takvo.

(субота, 19. мај 2012, 20:55) - anonymous [нерегистровани]

Veliki Vladar

Spas pravoslavlja i sveta uopste.
Ima ogromne simpatije i zapadnih naroda, zato sto je i njima dojadio zulum.

(субота, 19. мај 2012, 20:51) - Jovan Mirkovic, Amerika [нерегистровани]

Narod,

Je drzava, narod bira funkcijonere, narod ih moze smenjivati. Nista gore ne postoi od toga, kada funkcijoneri dodju na vlasti, misle da su iznad svih zakona. Misleci da gradjani moraju da rade ili igraju kako oni sviraju, mislim da ce doci vreme, fala Bogu za Putina, da se politika menja.
Fala Bogu za nasu majku Rusiju i za Putina.
Zivela RUSIJA !!!!!!

(субота, 19. мај 2012, 19:21) - Лучо Русофил [нерегистровани]

Мајка Русија

Бог је створио Путина и Русију да чува свет од зла.Живео Путин,и наша мајка Русија.

(субота, 19. мај 2012, 18:05) - anonymous [нерегистровани]

naslov

par puta sam video kako iz beogradske guzve izlazi auto nase policije i nakon guzve gasi rotaciju.
putin donosi i jednostavna ali racionalna resenja i zato ima uspeha.

(субота, 19. мај 2012, 17:29) - anonymous [нерегистровани]

CCCP

Ko nije video druge 'demokratske' drzave za njega postoji samo CCCP :)