Несрећа у Јагодини

Седморо деце задржано у болници због лакших повреда задобијених на вежби Противтерористичке јединице МУП-а у Јагодини. Несрећа се догодила када је полицијски хеликоптер одувао пластичне рекламе које су одлетеле на трибину стадиона.

16.00 - Приликом пада рекламног паноа на трибину стадиона у Јагодини, седморо деце задобило лакше повреде, због којих је задржано у јагодинској болници, саопштио МУП Србије.

Двадесеторо ђака основних школа повређено је током вежбе Противтерористичке јединице МУП-а Србије у Јагодини, када је хеликоптер у налету оборио неколико реклама које су пале на гледаоце на трибини стадиона.

Седморо деце, која су била на трибинама, задржано је у болници.

Начелница одељења педијатрије, докторка Весна Јаркин, рекла је да је углавном реч о лакшим повредама. Прегледана деца задржана су у болници, а урађени су им ултразвучни прегледи и лабораторијске анализе.

Код једне девојчице сумња се на прелом кључне кости, а код још једног детета на потрес мозга. Задржана деца остају на посматрању, праћењу и поновним прегледима због могућих компликација, навела је Јаркинова.

МУП Србије прво је саопштио је да су 23 деце и две учитељице задобили претежно лакше повреде. У саопштењу које је стигло касније наведено је да је седморо деце задобило лакше повреде, због којих су задржани у Општој болници у Јагодини.

Вежба јединице МУП-а одржана је поводом Дана Јагодине.

број коментара 71 Пошаљи коментар
(среда, 19. окт 2011, 12:25) - anonymous [нерегистровани]

ko je kriv

krivci su organizatori sta ce deca iz osnovnih skola na vezbi mupa to je za starije.ako su organizatori hteli da ukljuce osnovne skole povodom dana jagodine trebali su da naprave neki kulturno umetnicki program u kome ce biti objasnjeno deci zasto se taj dan obelezava.

(уторак, 18. окт 2011, 19:55) - @vladimir0710 [нерегистровани]

Krivci i oni drugi

Reklamne panoe su montažeri morali fiksirati za postolje i helikopter je trebao obaviti iskrcavanje na sredini fudbalskog terena. Sve ostalo je apsurdno.

(уторак, 18. окт 2011, 13:42) - anonymous [нерегистровани]

Срећом

Срећом да нико ниеј страдао.

(уторак, 18. окт 2011, 11:36) - anonymous [нерегистровани]

kriv-prav

hajde da se složimo da nije baš lako ustanoviti krivicu, propusta je bilo ali dobro ... ostaje pitanje, šta će deca na ovakvom događaju ? ... da li je svrha vežbe bila pokazati deci mogućnosti PTJ ? da li je program vežbe bio prilagođen tome ? da li je konsultovan neki pedagoški savetnik u pripremi vežbe ? ... naravno svi odgovori su negativni a deca su dovedena da tribine ne bi bile prazne i da se omasovi događaj ... e tu su krivci ! ... roditelji treba da se organizuju i striktnu nalože razrednim starešinama i drugim prosvetnim radnicima, da bez njihove saglasnosti i jasnog programa i svrhe (vaspitne i obrazovne) deca ne mogu da se vode na bilo kakve manifestacije ...

(уторак, 18. окт 2011, 11:33) - Компресор! [нерегистровани]

Оправдање:

Из упорног посматрања ми је познато да хеликоптери,иако лете на већим висинама,мање дувају!

(уторак, 18. окт 2011, 11:24) - anonymous [нерегистровани]

Кривац

отворено је питање да ли је у овом случају могуће гледати ко је крив, ко је прав. Наиме, овакав развој догађаја је јако тешко предвидети, на нивоу елементарне непогоде. Срећом да нико ниеј страдао. Такође су нејасне оцене да су нарушена дечија права, јер да су се игром случаја на тој трибини налазили одрасли исто би се десило. То што су била деца јесте трагичније али не чини надлежжне одговорнијима или мање одговорним. То већ треба да процене стручњаци колико је ово последица немара а колико заиста несрећног и непредвидљивог сплета околности.

(уторак, 18. окт 2011, 11:24) - anonymous [нерегистровани]

jedino rešenje

jedino rešenje i nauk za ovakve manifestacije i nesreće su tužbe ... da se roditelji organizuju, angažuju vrhunske advokate i naplate višemilionsku odštetu ... onda će se svi dozvati pameti ... ovako samo pričamo u prazno ...

(уторак, 18. окт 2011, 11:16) - Завитлани десант! [нерегистровани]

На крају ће кривац бити...

пилот хеликоптера што није на време искључио роторе,е да би изненадио непријатеља!

(уторак, 18. окт 2011, 10:57) - Безпотезни мат! [нерегистровани]

Лоши шахисти!

Ни два потеза унапред нису предвидели шта се може десити!

(уторак, 18. окт 2011, 10:42) - Andrija [нерегистровани]

Jaooo

Jaooooojj..pa da se to ovde kod mene u Svedskoj desilo odmah bi doslo do tuzbe policiji i veeeellliiiikkkkeee isplate novca porodicama zbog stresa i pretrpljenog soka....a za odstetu i povrede dece to posebno....pa bi se sledeci put do tancina sve organizovalo perfektno....jer bolje sat vremena kontrolisati ranije bezbednost nego placati 100.000eura zbog nemara...Pozdrav iz Geteborga i zelim decici sto brzi oporavak i vracanje svojima kuci.