Обијена Црква Светог Димитрија у Сушици

Непознати починиоци су обили Цркву Светог Димитрија у Сушици и однели кутију са новцем у којој се прикупља прилог за цркву.

Члан црквеног одбора Ненад Крстић је данас око 13 часова приметио да је прозор Цркве Св. Димитрија поломљен и да је однета кутија са новцем у којој се прикупља прилог за цркву.

Истиче да није познато колико је новца однето, али је причињена материјална штета.

Епархија рашко-призренска је случај пријавила полицији.

„Полиција је након пријаве свештеника извршила увиђај. Установили смо да су провалници ушли кроз прозор и однели кутију са новцем у којој је, према процени свештеника, било око 50 евра. Истрага је у току“, рекао је за РТВ КиМ из Чаглавице командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић.

Црква Светог Димитрија у Сушици је од прошле године други пут на мети пљачкаша. Први пут је опљачкана 13. фебруара прошле године.

Представници црквеног одбора кажу да је том приликом било и крви по цркви, да је и тад полиција извршила увиђај, али да нема података шта се тачно догодило.

Трајковић каже да представници црквеног одбора нису ни тражили повратне информације када је тај случај у питању.

Председник општине Грачаница Владета Костић најоштрије је осудио скрнављење цркве Светог Димитрија у Сушици и затражио од надлежних органа да хитно нађу починиоце напада на имовину Српске православне цркве.

"Није први пут да се та црква обија, а да починиоци не буду пронађени и да се не учини ништа више од увиђаја и констатовања затеченог стања", навео је Костић у саопштењу.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. јан 2016, 19:20) - Вук Дражић [нерегистровани]

Апел Србима из Приштине и њене околине

Православна црква у Сушици код Приштине мора бити обновљена.Приштина и њена околина морају да сачувају своје српство. 

(понедељак, 11. јан 2016, 17:23) - anonymous [нерегистровани]

Zasto?

Zasto drzite novac u crkvi? Kad nadju jednom novac u crkvi, lopovi misle da su pozvani ponovo da dodju. A to sto ste nasli krvi u crkvi, albanci su vam poslali poruku. Da ima zakona nekog u toj takozvanoj "drzavi" to bi bilo sankcionisano do sada. Sacekajmo bolje dane.

(понедељак, 11. јан 2016, 16:38) - Лучо Русофил [нерегистровани]

Познати су европејцима

Само Албанце не хапсе и не осуђују.