Читај ми!

Претучена учитељица у Нишу

Мајка седмогодишњег детета претукла учитељицу у Нишу. Инцидент се догодио наочиглед ђака, директора, педагога, учитеља... Интервенисала и полиција.

У Основној школи "Свети Сава" у Нишу, мајка седмогодишњег детета претукла учитељицу, јавља дописник РТС-а из Ниша.

Инцидент се догодио поподне када је, како кажу очевици, жена у алкохолисаном стању напала учитељицу те школе.

Све се догодило наочиглед деце, као и запослених у школи, директора, учитеља, педагога...

Иако је био присутан, школски полицајац није могао да је савлада па је у помоћ позвана и интрвентна јединица полиције.

Како РТС незванично сазнаје, мајка ученика, имала је сличне иступе и када је дете ишло и у предшколско.  

број коментара 27 Пошаљи коментар
(субота, 07. апр 2012, 01:28) - SrbIN71 [нерегистровани]

Re: Učiteljica

Kao što sam rekao, dok sam pisao komentar nalazio sam se na svom radnom mestu! To nije Titanik ili neki drugi parobrod, pa da je potrebno non-stop ubacivati ogrev u kotao. Ako vi imate neka druga saznanja, molim Vas edukujte mene nestručnog. Znači i dok pišem komentare ja radim. Vodim računa o tome da pritisk i temperatura u kotlu budu u granicama normale, da se ne desi eksplozija i ugrozim svoj a i živote dece koja pohađaju školu u kojoj radim.
Moj komentar nije zlonameran, već je replika jednom od učesnika rasprave, koji je u svom komentaru izneo stav da prosvetarima treba dati benificiran radni staž.
Pa samo vam to i fali!

I kao što rekoh u prvom svom komentaru:
Nama ložačima u prosveti se ne plaća noćni rad (koji po Zakonu o radu iznosi 26%), ne plaća nam se rad praznikoma, ne plaća nam se rad vikendom. Radimo u specifičnim uslovima sa sudovima pod pritiskom i nemamom benificiran radni staž!

(петак, 06. апр 2012, 16:33) - anonymous [нерегистровани]

učiteljica

Ovako:U večini normalnih škola čas traje punih 45min i to aktivno kroz neposredni rad sa decom.Ostatak vremena se koristi za pripremanje nastave i to je ozbiljan posao koji zahteva jako puno truda.Ako uz to dodamo redovne sednice Odeljenskog i Nastavničkog veća,Stručne aktive,različite edukacije i seminare dolazimo do toga da je priča o tome kako prosvetni radnici,,samo vode fućume i razmenjuju recepte"u najmanju ruku zlurada i bezobrazna.A o odgovornostima prema svakom detetu da i ne govorim.Poštovani gospodine,ne znam kakva je to škola u kojoj radite,možda zaista postoje i takve ali verujte da većina nas zaista pošteno zaradjuje svoj hleb.Priča o maratonskim raspustima ne stoji...raspusti su za decu ,a ne za prosvetne radnike i koliko ja znam za 20 i kusur godina radnog staža sem letnjeg raspusta (i to onoliko dana koliko po zakonu imamo prava)uvek smo imali obaveze.Uskršnji raspust je na pragu ,a mi već imamo raspored obaveza za narednu nedelju...toliko o tome.Što se tiče ,,masnih"dnevnica sa ekskurzija mogu vam reći da bi ih se najradije odrekla i da nikada po sopsvenoj želji ne bih odvela decu nigde...Prvo potpis uz ličnu odgovornost za svako dete pa onda horor da se slučajno ne desi nešto loše.Meni lično nikakav novac ne može da nadoknadi ogromnu količinu stresa koju redovno preživim.Da li biste vi ovo možda radili bez nadoknade?Uostalom niko vam nije branio da završite školu pa da umesto što ložite kotao učite decu...to je bilo u vašim rukama...A da vam nije baš toliko loše govori činjenica da u radno vreme pišete komentare sa mob telefona umesto da radite.Po čemu ste onda drugačiji od onih koje prozivate?
Za slučaj pretučene učiteljice zaista nemam komentar...zanemela sam!

(петак, 06. апр 2012, 10:49) - anonymous [нерегистровани]

Molba

Zamolio bih sve ucesnike ove diskusije da ovu vest pronadju na vise sajtova. Na vecini pise "udarila samar" ispred veceg broja ocevidaca itd...Ali je nekako lepse reci "pretukla".
Inace osudjujem i uvredljive reci,a kamo li samaranje.

(петак, 06. апр 2012, 09:43) - Родитељ се не бира! [нерегистровани]

Молим децу,

да више припазе на своје родитеље!

(петак, 06. апр 2012, 09:14) - anonymous [нерегистровани]

Brod ludaka

Srbija postaje brod ludaka koji polako tone. Užasno je šta nam se dešava svakodnevno. Ako malo bolje osmotrimo ljude na ulici shvatićete da je sve veći broj onih koji psihički pucaju. Ako se tome doda i sve veći broj zavisnika od alkohola, droge i raznih lekova za smirenje... Mnogi od njih imaju decu...

(петак, 06. апр 2012, 09:09) - SrbIN71 [нерегистровани]

...I benificiran radni staž!?

Ovako: Radim u jednoj osmogodišnjoj školi kao ložač. Znam da u 70% slučajeva efektivno čas traje svega 30 minuta a i kraće kada gospoda prosvetari imaju najnovije fućume i recepte za kolače a ne stignu da sve to prepričaju u prvih 15 minuta nekog časa.Nama ložačima se ne plaća noćni rad, rad vikendom, praznikom...A mora da ložimo, jer voda mrzne na -0 C. Obrazloženje je škola ne radi tada!Oni ne rade, ali mi radimo!Njima se plaćaju dnevnice, ekskurzije a malo- malo pa eksplodira neki dotrajao školski kotao. Ovaj sa kojim ja radim, već je krpljen, curi i dalje. Nema se para a kada se desi katastrofa, ložač kriv! Nama treba benificiran radni staž! Ne vama! Molim vas oabjavite komentar, šaljem ga sa radnog mesta, preko mob. telefona.

(петак, 06. апр 2012, 08:55) - anonymous [нерегистровани]

Re: Ne osuđujte nikoga

Nasilje u školama bez obzira na razlog je nedopustivo i za svaku osudu.

(петак, 06. апр 2012, 08:45) - anonymous [нерегистровани]

Ne znam sta je bilo

Ali znam da se ucitelj-ica postuje ceo zivot.

(петак, 06. апр 2012, 08:42) - anonymous [нерегистровани]

Nema nam pomoći

Cela Srbija je uhvatila dno na svim poljima i na žalost ne mogu da verujem u bolje sutra. Od vlasti bez svih čula ne moožemo očekivati ništa bolje.Ko može neka se spašava i neka ide negde preko...

(петак, 06. апр 2012, 00:36) - deja [нерегистровани]

re.kordunas

nije sve crno, kako ti to iznasas u javnost ,ako su tebi sve ladje potonule nisu i nama ...