Читај ми!

Лекари ухапшени због мита

Полиција ухапсила четворо лекара Опште болнице у Ужицу осумњичених за мито од 10.000 евра.

У наставку акције сузбијања корупције у здравству, на подручју Ужица, Београда и Крагујевца полиција је ухапсила четворо лекара осумњичених да су тражили и добили мито од 10.000 евра, преноси агенција Бета.

Они се сумњиче да су упућивали пацијенте да узимају ортопедска помагала од две фирме, чији су директори су такође ухапшени, саопштила је полиција. 

Ухапшени су лекари физијатри Опште болнице у Ужицу Дивна Т. и Ана Б, начелница Одељења физијатрије Снежана П, и ортопед Горан Ј.

Међу ухапшенима су и директор предузећа "Ортопедија МЦ" из Београда Марко Ц, директор фирме "Ортопедија лукс" из Крагујевца Никола Л, као и возач Миодраг М.

У саопштењу МУП-а наводи се да су осумњичени, у намери прибављања противправне имовинске користи за себе, од 1. јуна 2011. године до 15. јануара, уз претходно постигнути договор са Марком Ц. и Николом Л, упућивали своје пацијенте да ортопедска помагала набављају од њиховх фирми.

"Заузврат су од Марка Ц. и Николе Л. захтевали и добили мито у износу од више од 10.000 евра, док су испоручена помагала њихове фиме наплаћивале од Републичког фонда здравственог осигурања",  наводи се у саопштењу МУП-у.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 07. феб 2012, 02:37) - anonymous [нерегистровани]

Korupcija je nedodirljiva,pojedince povremeno samo uhvate

Hmm kad bi se stvarno uvele unutrasnje ispravne kontrole u neke sluzbe poput zdravstva, svasta bi se tu otkrilo.
Jedan slucaj je otkriven, al ovo je svakodnevna pojava u svim zdravstvenim centrima sirom Srbije, to je opstepoznato.