Читај ми!

Бањичка шума од данас Бајфордова шума

Одлуком Скупштина града Београда подручје Бањичке шуме од данас је заштићено подручје – споменик природе Бајфордова шума.

Решењем које су прихватили градски одборници промењен је назив, али и укупна површина заштићеног подручја која износи 40 хектара, осам ари и два квадратна метра. На заштићеном подручју успоставља се режим заштите трећег степена, преноси Танјуг.

Иницијативу за промену назива Бањичке шуме у Бајфордову шуму поднели су супруга Тимотија Бајфорда, грађани и други субјекти.

Одборници су усвојили и информацију о предузећу "Београдводе", којом се оно враћа у делокруг предузећа "Србијаводе", у оквиру усклађивања са прописима ЕУ.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 16. сеп 2015, 09:59) - Никола Тулимировић [нерегистровани]

Разумљиво

Ипак, Тимоти је најзаслужнији за то што је Бајфордова шума била заштићена. То је нешто што новинар мора да помене. И зато је ред и нормално је да се зове по Тимотију. Да није њега било, шуму би крчили многи. Изгубили бисмо многе птице и зелени појас на ободу центра града. Имајући на уму какви су нам политичари, надам се да је промена заштићене површине - повећање. А бојим се да је смањење.

(уторак, 15. сеп 2015, 14:39) - Београђанин [нерегистровани]

Принцип

Немам ништа против Тимотија Џ. Бајфорда, напротив, мислим да је својом делатношћу обогатио културни садржај овог друштва. Међутим, против сам преименовања постојећих топонима – садите нове паркове, градите нове улице, отварајте нове културне центре и надените им имена заслужних људи. Тиме ћете показати да сте уопште достојни таквих иницијатива.