Пауновићева демантује оптужбе Шајна

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић демантовала је председника Националног савета ромске националне мањине Срђана Шајна који је оптужио њу и доскорашњег председника тог савета Витомира Михајловића за корупцију.

"Сузана Пауновић, Витомир Михајловић и Славко Јовановић (председник ИО ромског савета) обећавају новац из буџета Србије и то у висини од 200.000 до милион динара и то сваком члану Националног савета ромске националне мањине уколико на новој седници подрже избор Витомира Михајловића за новог председника савета", наведено је се у Шајиновом саопштењу, преноси Бета.

Директорка Канцеларије за људска и мајњинска права је у изјави агенцији Бета одговорила да не постоји могућност да та канцеларија буџетска средства исплаћује физичким лицима.
Пауновићева је напоменула и да је ангажован независни ревизор који врши контролу и гарантује законитост трошења средстава.

"Буџетски новац се дозначује свакога месеца свим националним саветима, па и ромском", казала је Пауновић.

Шајн је позивао истражне и правосудне органе да поступе у складу са овлашћењима и покрену поступке за утврђивање кривичне одговорности Сузане Пауновић, Славка Јовановића и Витомира Михајловића око кориштећа буџетских средства Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије и Националног савета ромске националне мањине.

"Као знак протеста на све притиске који се врше на чланове Националног савета ромске националне мањине, актуелна већина савета заказала је за крај следеће седмице испред Владе Србије и на путу ка граничним прелазима према Европској Унији протесте са слоганом - Правда или азил", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да "актуелна већина" захтева од Министарства за државну управу и локалну самоуправу да у складу са законом упише да је изабрано ново руководство савета и "покаже да је држава јача од појединаца и да је борба против корупције једнака за све".

Ромска партија, на чијем је челу Срђан Шајн, саопштила је у септембру да је на седници Националног савета ромске националне мањине, одржаној у Лесковцу, са две трећине гласова разрешен председник савета Витомир Михајловић.

Како је тада саопштено за новог председника изабран је Шајн. Како је наведено, разрешен је и Славко Јовановић, досадашњи председника Извршног одбора Савета, а на његово место је постављен Драгољуб Ацковић. У јавности и Шајн и Михајловић наводе да су председници тог савета.

број коментара 0 Пошаљи коментар