Читај ми!

Дан Дунава у знаку помоћи поплављенима

Овогодишња кампања "Дан Дунава" биће посвећена помоћи за поплављена подручја, саопштили су организатори и најавили да ће у Обреновцу бити изграђен едукативни еко-парк.

Кампању коју спроводе Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Републичка дирекција за воде и "Кока-кола" систем биће усмерена на обнову заједнице након поплава.

Како би се нормални токови живота што пре вратили у ове заједнице, организатори ће, како је најављено, заједничким снагама изградити едукативни еко парк у Обреновцу.

"Дунав протиче кроз Србију дужином од 588 километара и чак 90 одсто територије припада његовом сливу те је значајно да грађани знају колико је важно заштитити дунавски слив и како свако од нас може да допринесе очувању ове европске реке у чијем сливу живи више од 80
милиона људи", наводе организатори.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић указала је на значај данашњег датума, будући да Дунав да спаја 14 европских земаља.

Ове године Дан Дунава биће обележен јубиларни 10. пут, а активности које се организују широм Србије и којима председница Народне скупштине даје подршку, имају хуманитарни карактер због поплава које су погодиле земљу, саопштено је из Кабинета председника скупштине.

Природне непогоде, како се наводи, показале су још једном потребу за јачом регионалном сарадњом, а њен значај препознат је у пројекту Европске уније - Дунавска стратегија, који повезује све државе које леже на Дунаву и управо је Дунав додатна спона Србије са Европом.

Народна скупштина наставиће да даје свој допринос у оквиру Дунавске стратегије подршком активним пројектима и проналажењем нових облика сарадње, а наредна прилика биће Друга конференција дунавских парламентараца 3. октобра ове године у Будимпешти, на којој ће делегација Народне скупштине активно учествовати, наводи се у саопштењу из парламента.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 30. јун 2014, 07:01) - anonymous [нерегистровани]

Dan Dunava u znaku pomoći poplavljenima

Podrška za komentar zašto i dokle

(недеља, 29. јун 2014, 13:46) - anonymous [нерегистровани]

zasto i dokle

Doneti zabranu da se ne grade objekti na plavnim podrucjima. Objekte koji su poplavljeni a gradjeni ilegalno i bez dozvole drzava ne bi smela da popravlja i pomaze, gospodine Vucicu.