Читај ми!

Пожаревац, евакуисано 19 људи из сметова

Ватрогасно-спасилачка јединица из Пожаревца евакуисала 19 особа, међу којима је било и деце, које су биле заробљене у завејаним аутомобилима на путу Пожаревац-Кличевац. Оркански удари кошаве у Вршцу.

Јака кошава и снег заробили су десетак возила на путу Пожеревац - Кличевац код површинског копа Дрмно. Спасилачке екипе су евакуисале из возила, која су заробили сметови, 19 особа, од којих и двоје деце.

У спасавање су се укључили и запослени у Термоелектрани Костолац са својом тешком механизацијом.

Путници су смештени  у контејнерско насеље  "Дрмно".

Пожаревачки кризни штаб упозорава возаче да се без преке потребе не креће на пут локалним саобраћајницама.

Главни путни правци у пожаревачком крају су проходни и све екипе пожаревачког предузећа за путеве су на терену.

На тој деоници од шест, седам километара између површинског копа Дрмно и села Кличевац, сваке зиме када дува кошава, настаје велики проблем.

Оркански удари кошаве у Вршцу

Како јавља дописник РТС-а, удари ветра у Вршцу достижу брзину од 133 километара на сат. Отежано се одвија саобраћај на магистралном путу Панчево-Вршац ка румунској граници и проходан је само за путнички саобраћај.

Због орканских удара кошаве, више од 300 становника села Шушара је одсечено, јер је локални пут Избиште-Шушара непроходан.

Кризни штаб је у сталном заседању због најаве да ће кошава у Вршцу потрајати све до понедељка.

Саобраћајна полиција апеловала је на возаче да адекватно припреме возила за отежане услове саобраћаја због снежних падавина, јаког ветра и ледене кише, и да максимално повећају будност приликом вожње.

МУП апелује на возаче и да у отежаним условима саобраћаја, без преке потребе не крећу на пут.

Министар саобраћаја Александар Антић, у координацији са МУП-ом, дао је налог да се због наглог погоршања временских прилика у Војводини, привремено затворе поједини путни правци за тешки теретни саобраћај.

Затвара се пут од Ватина до Панчева у оба смера и од Зрењанина до места Чента, а како се наводи, забрана остаје на снази до побољшања времена.

Затворен је део пута од Стајићева до Перлеза (општина Зрењанин) због два шлепера која су се препречила и блокирала пут.

број коментара 16 Пошаљи коментар
(петак, 31. јан 2014, 13:10) - nane [нерегистровани]

zima,zima e pa....

nekada su postojale mobilne ograde,ili kako se to vec zvalo,duz puteva u Banatu,koje su stitile puteve od smetova ukoliko nije bilo drvoreda,ali....to je sve unisteno kao i kanali,jendeci i slicno sto je jos u vreme Marije Terezije napravljeno

(петак, 31. јан 2014, 12:52) - zale [нерегистровани]

bio sam i istoj situaciji

Pozdrav svima, dali je neko video kako se odbraniti od smetova, nisu potrebni ni drvoredi ni nasipi samo obična mreža koja se postavlja nedaleko od puta i rešen problem kao u zapadnim zemljama ali mi posle kad sve prođe sve zaboravljamo..

(петак, 31. јан 2014, 08:33) - rudari [нерегистровани]

jadnici

sad gradjani srbije svi sto kazete da mi imamo velike plate dodji te kod nas ali samo na ekskurziju pa da vidite kako lako zaradjujemo tolike pare , neznamo kad nam je gore dali sad ili na plus pedeset

(петак, 31. јан 2014, 07:58) - srki [нерегистровани]

nije nego

E sad si ga baš predložio. Idealno za taloženje snega. Treba napravit nasip i na njega napravit put da bude izdignut i onda vetar skida sneg sa njega.

(петак, 31. јан 2014, 00:33) - anonymous [нерегистровани]

Jarak

Smetovi su i na magistralnom putu Ruma~Sabac.

(четвртак, 30. јан 2014, 23:26) - anonymous [нерегистровани]

predlog

nemora nista skupo da se radi osim da se na toj deonici puta podignu nasipi od zemlje sa obe strane tako da put bude u koritu.Posadi se zimzeleno po nasipima da drzi zemlju I lepota jedna.

(четвртак, 30. јан 2014, 23:00) - Sasha [нерегистровани]

...

Svake zime mi imamo problem sa tim putem. Ne dao bog da se neko tesko razboli,i da mora hitno kod doktora,taj moze da se oprosti od zivota jer ne moze da prodje tim putem,a drugog puta nema. Mnogo je para potroseno na razne gluposti,umesto da resimo problem koji nas 20 i vise godina muci.

(четвртак, 30. јан 2014, 22:35) - Boban [нерегистровани]

Mecava

Pre par godina su postavljali iz sekcije za puteve one zastitne mreze, i na putu ka Kasidolu. Bas zbog tih smetova da ne bi na put izlazio sneg, ali nas narod to pokrao. Ko zna kad ce im zatreba za nesto

(четвртак, 30. јан 2014, 22:11) - anonymous [нерегистровани]

Коментар

Ако се посади дрворед поред пута тек ће тада бити још горе, јер ће се снег још више паковати на путу.

(четвртак, 30. јан 2014, 21:10) - anonymous [нерегистровани]

Potvrda

Prijatelju totalno si u pravu,da uzmes i DA pitas nekog mestanina iz Klicevca,Recice koji zive ovde ljudi jednostavno nisu mogli da veruju kada su videli da ogradjuju okno uz skoro sami put postavljaju zicu 2m visine svih 6-7km i jos sneg nije napadao mi(klicevcani,Recicani)smo znali da ce tu biti najvecih problema jer putari ne mogu od te zice da odguraju sneg