Вучић на РТС-у о изборима 1. марта

Премијер Србије Александар Вучић је најавио да ће одлуку о изборима саопштити 1. марта, приликом гостовања на Радио-телевизији Србије, а онима који оспоравају његову политику поручио је да неће никога терати у коалицију након избора, нити му пада на памет да због постизборних коалиција прави било какве компромисе.

"Нећу правити никакве компромисе у погледу политике и плана за будућност", рекао је Вучић новинарима у Руми где је присуствовао отварању фабрике.

Сада, како је навео, имамо да марширају и десничари, окупљају се левичари, па разједињују, па имате спектар различитих интереса и тешко је све то сагледати, због чега је уверен да разговор о томе треба водити за једно пола године.

"Људи, међутим, треба јасно и отворено да разговарају о томе како ћемо напредовати у будућности и нећу правити никакве компромисе по питању плана и програма о будућности Србије", поручио је Вучић.

"Ако неко не види очигледне успехе, које нам признају и ММФ и Светска банка, тај не види да смо на добром путу", навео је Вучић.

Он лично у томе види неку врсту жеље код два различита дела јавности да се прекине с напретком и врати у далеку прошлост у којој је и он, како је навео, имао, не истакнуту, али не ни незапажену улогу, а "где нисмо разумели шта се у свету дешава".

"Имате и личне ставове неких који по сваку цену желе да негирају све што постигнемо, али, додао је, ја нећу правити компромисе и, ако изгубимо изборе, сигуран сам да ће они формирати владу, и с тим немам никакав проблем", истакао је Вучић.

"Али, нећу да правим владу с било ким ко жели да изолујемо земљу и изгубимо углед у свету", поручио је и навео да се мора направити договор о томе шта као друштво хоћемо. Хајде да видимо је л' ово мало боље него што је било, јесу ли ови из ММФ-а и СБ-а луди кад кажу да напредујемо, јесу ли сви они луди или има нешто у нама као да чезнемо за самоуништењем", запитао је Вучић.

Зато је поновио да је важно да разговарамо о томе ком типу друштва желимо да припадамо.

Није се, како је рекао, претргао да убеђује друге да иду с њим у коалицију, и закључио:
"Нећу правити никакве компромисе у погледу политике и плана за будућност, а ко хоће да се игра с будућношћу у томе нећу да учествујем".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 27. феб 2016, 15:53) - Zika [нерегистровани]

MMF i Svetska Banka

Osnovno pitanje je : Dali MMF I Svetska Banka zeli da mi budemo na dobrom putu.
Hvalisanje da nas oni hvale i da nasa vlada ispunjava njihove zahteve moze biti veoma opasno. Ako mi ne razlikujemo dobronamerne od zlonamernih belosvetskih mocnika narocito finansijskih mozemo po njihovoj preporuci sve vise propadati kao do sada. I tako izgleda, sto nas vise hvale sve je gore , kao da idemo pogresnim putem. Mnogo bolje prolaze drzave koje nezavise od od te dve institucije ili bolje receno ne zele snjima da saradjuju.

(субота, 27. феб 2016, 15:31) - anonymous [нерегистровани]

Bitno

Radi zdravijeg politickog zivota meni je bitno da SNS nece imati moc kakvu je imala ranije. A nadam se takodje da cemo imati i pravu opoziciju u parlamentu.