"Циљ протеста у Приштини да се не формира Суд за ратне злочине"

Директор Радио Београда и некадашњи извештач са Косова и Метохије Миливоје Михајловић каже да су протести у Приштини покушај да се створи контролисани хаос како би се спречило формирање Специјалног суда за ратне злочине. Истиче да бојазан од терористичких напада на Балкану постоји и да се неколико стотина људи бори у Сирији као припадници Исламске државе или Ел Нусре.

Директор Радио Београда Миливоје Михајловић рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а поводом синоћних догађаја у Сарајеву, да бојазан од терористичких напада на Балкану увек постоји.

"Са овог подручја има неколико стотина људи који се боре у Сирији као припадници Исламске државе или Ел Нусре. Због тога морају да буду дочекани озбиљном регионалном сарадњом и ње има, а Београд је започео процес сарадње", напомиње Михајловић.

Коментаришући протесте у Приштини, дугогодишњи извештач са Косова и Метохије, сада директор Радио Београда, Миливоје Михајловић сматра да они нису алиби за неспровођење бриселског споразума.

"Мислим да је реч о покушају да се створи контролисани хаос, а основни циљ је да се спречи формирање Специјалног суда за ратне злочине. Људи који су то организовали сматрају да ће моћи да подигну велику прашину и да направе инциденте у граду", каже Михајловић.

Додаје да је то алиби Тачију и људима који се налазе у врху власти у Приштини.

"То је већ виђен сценарио кад је у питању Приштина", истиче Миливоје Михајловић.

Додаје да циклус разговора у Бриселу, уколико косовски Уставни суд одлучи да ЗСО није у складу с Уставом, може да се врати неколико корака уназад.

"Приштина од самог почетка не жели да спроводи оно што им не одговара, а Београд жели трајни мир", објашњава Михајловић.

Каже да ће ЗСО бити формирана на овај или онај начин, без обзира на одлуку Суда.

"Сигуран сам и да ће дијалог бити настављен, а и Европа је много уложила у њега", сматра Михајловић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. нов 2015, 08:52) - anonymous [нерегистровани]

Necista savest!!!

Ocigledno da albanska vrhuska na Kosovu nema cistu savest i zbog toga onemogucava formiranje suda za ratne zlocine "OVK", samo sto to nece da vidi i "EU"?????