Читај ми!

Филм о рушењу цркава на Косову

На званичном Јутјуб каналу председника Србије Томислава Николића као и на сајту Министарства спољних послова објављен је филм о уништавању српске културне баштине на Косову и Метохији, чиме је покренута кампања #NoKosovoUnesco. Филм је урађен у продукцији Радио-телевизије Србије, а ауторка филма је Светлана Вукмировић.

У опису снимка се наводи да су четири бисера светске баштине: манастир Дечани, Пећка патријаршија, Грачаница и Црква Богородице Љевишке и даље на листи угроженог културног наслеђа Унеска.

"Они који данас траже пријем у Унеско јесу они који су их изложили опасности", наведено је у опису.

Председник Николић је недавно одржао састанак са амбасадорима у Београду поводом предлога Албаније да Косово постане члан Унеска и тада је такође приказан филм о уништавању српске културне баштине.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 30. окт 2015, 10:48) - anonymous [нерегистровани]

kec iz rukava

verovatno je da pozivanje na savest nece biti dovoljna!
Svet je pragmatican "do bola" i moraju se ponuditi neke realne stvari u zamenu za podrsku srpskoj strani! Sta li je to? Na to pitanje treba da odgovore strucni, tj. politicari!

(петак, 30. окт 2015, 08:41) - Aleksandar [нерегистровани]

Da

Slažem se da terba neko ko zna da uradi titl na različitim jezicima. I da se objavi link sa yoububeta, po mogućstvu na nekoj neutralnoj grupi (ne premijer, ne pretsednik, ne neko iz vlade, da se ne bi povezivalo sa možda političkim marketingom), nego na nekoj stranici srpskog turizma ili tako nešto.
I pokušati da se progura film u neki strani portal. Malo i inostrano javno mnjenje da da svoj komentar.
Što svi mrze ISIS? Zato što je ceo svet video rušenje statua negde u nekoj zemlji za koju nisu ni čuli pre. Čak se ne zna ni da li je pravi snimak. Ali sve jedno, toliko je naroda ogorčeno, da teško da će koji političar smeti da glasa nešto za ISIS.

(петак, 30. окт 2015, 03:44) - KiM= Srbija [нерегистровани]

@ a sada svi vi

I mi u inostranstvo razumemo nas jezik :) Ne zaboravite da udjete na sajtu Vlada Srbije iako kazu da nije toliko moderan i ne privlaci narod. Ne razumem samo zasto posto tu ima ama bas sve.

(петак, 30. окт 2015, 00:24) - Стефан [нерегистровани]

Сами

Зна се то, само се не ставља на велика звона.
Није погодно.

(четвртак, 29. окт 2015, 22:06) - anonymous [нерегистровани]

Uzas

Zar se ti albanci ne boje Boga? Kako oni mogu da shvate sta nama Pravoslavcima Kosovo znaci kad oni svoju istoriju nemaju.... Boze oprosti im ne znaju sta rade...

(четвртак, 29. окт 2015, 21:49) - Mishoni54 [нерегистровани]

...

Potrebno je objaviti link na youtube sa koga se može preuzeti film i proslediti dalje. U protivnom, onima koji se ne snalaze najbolje, je potrebno dosta vremena da dođu do originalnog linka.
Preporučujem da se napravi verzija sa titlom . Potrebno je prevesti naraciju na što više jezika kako bi se pokrila većina svetske populacije. Ovako sa engleskim se obraćamo samo anglosaksonskoj populaciji, a ona i ovako glasa za prijem Kosmeta u UNESCO. 

(четвртак, 29. окт 2015, 21:03) - dannyfischer [нерегистровани]

a sada svi vi

koji ste stalno na facebook-u a posebno nasi ljudi u inostranstvu postujte link na svom nalogu za nasu majku Srbiju....
nadam se da na sajtu predsednika ima verzije na engleskom/francuskom/nemackom I spanskom...ako nema molim vas da to ucinite hitno jer mi znamo istinu...

(четвртак, 29. окт 2015, 20:26) - Aggro [нерегистровани]

Ima li koga?

Nažalost, nikoga ovo nije šokiralo niti ikoga zanima do nas samih.