Читај ми!

Потврда за свако име у бирачком списку

Доказаћемо да постоји свако од 40.000 људи који желе да се упишу у бирачке спискове на Косову и Метохији, а ако треба, све ћемо их довести у општине у којима су некада живели, поручује Александар Вулин. Гласање на овим изборима начин је да се поништи етничко чишћење, истиче министар задужен за Косово и Метохију.

После договора са делегацијом Приштине о упису 12.700 Срба са севера Косова у бирачке спискове, остаје проблем уписа око 40.000 интерно расељених лица. Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин уверен је да ће и у вези с тим бити постигнут договор и да ће ти људи моћи да гласају на предстојећим локалним изборима 3. новембра.

Вулин је подсетио да је прво било спорно да ли ти људи уопште постоје, затим да ли је захтев потписао један човек или 39.000 људи, да би се данас испоставило да свима недостаје неки документ.  

"Поштоваћемо све што је потребно у складу са одредбама ОЕБС-а. Доказаћемо апсолутно све, ти људи постоје, а ако треба довешћемо их у општине где су некада живели - свих 40.000 људи, довешћемо их, па нека их преброје, именом и презименом", истакао је Вулин, гостујући у јутарњем Дневнику РТС-а.

Вулин каже да упис у бирачке спискове и излазак на изборе трајно мења политичку сцену на Косову и Метохији, што је важно, јер то је начин да се "поништи етничко чишћење" и да се Срби и њихови представници врате у општине у којима их тренутно нема.

Вулин је додао да Самостална либерална странка Слободана Петровића, коју подржава приштинска страна, покушава да добије легитимитет Владе Србије, али да тај легитимитет неће добити, јер је Влада подржала листу "Грађанска иницијатива српска". 

Одговарајући на примедбе да власт у Београду отворено фаворизује листу "Грађанска иницијатива српска", Вулин каже да Влада Србије верује одређеним људима који су показали да то заслужују и жели да они спроводе државну политику.

"Уосталом, не постоји ниједна друга листа која се налази у свим општинама, не само већинским, већ и тамо где су Срби мањина или су чак потпуно протерани. Само 'Српска' обезбеђује потпуно представљање свих Срба који живе на простору Косова и Метохије", поручује министар.

Потврдио је да ће у петак, када званично почиње изборна кампања, "ако све буде у реду", премијер Ивица Дачић посетити Штрпце.

Ипак, човек којег људи на Косову и Метохији највише желе да виде је Алксандар Вучић, напомиње Вулин и најављује да ће први потпредседник Владе убрзо посетити Косово и Метохију.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 02. окт 2013, 14:31) - anonymous [нерегистровани]

...

Albanci nista ne rade sto nije u njihovom interesu , zato pazite sta vam kazem opet ovde ima neke zamke za nas !

(среда, 02. окт 2013, 13:02) - anonymous [нерегистровани]

I obratno

Takođe važi i za sve Albance koji su nekada živeli u severnoj Mitrovici npr i oni su sada raseljena lica. A ovo javno deljenje na podobne i nepodobne Srbe , odvratno

(среда, 02. окт 2013, 09:55) - anonymous [нерегистровани]

Citat

"Dokazaćemo da postoji svako od 40.000 ljudi koji žele da se upišu u biračke spiskove na Kosovu i Metohiji, ako treba, sve ćemo ih dovesti u opštine u kojima su nekada živeli", poručuje Aleksandar Vulin.
Moje misljenje: I Albanci koji zive u bilo kojoj opstini na Kosovu, moraju imati licnu kartu, da bi glasali.

(среда, 02. окт 2013, 09:43) - anonymous [нерегистровани]

srba

uima jos mnogo koji su tamo ziveli i proterani neka se i malo dalje ide recimo od 90ih godina da se i to malo uzme u obzir, a ne samo od devedeset devetih godina sto o tome nikome ne pricate i nikog ne pitate?