Бројне донације у борби против коронавируса

Све је дужи списак компанија које помажу земљи у борби против коронавируса.

Шабачка млекара донирала је производе у вредности од 100.000 евра здравственим радницима, најугроженијим становницима и пензионерима.

"Цела смена, сви смо били одушевљени, стварно је леп гест од стране наше фирме, чак смо и делили на Фејсбук страницама, поносни смо, у овој ситуацији треба да помогнемо једни другима", истиче Милица Пајић, лаборант Млекаре Шабац.

Ни произвођачи млека немају разлога за бригу.

"На свим нашим откупним местима све количине понуђене, биће откупљене без смањења цене млека. Откупна цена млека ће остати иста без обзира на ово ванредно стање", наводи Мирослав Петровић, руководилац сировинског сектора Млекаре Шабац.

Када су ових дана добили отказ у једној италијанској фирми у Лозници, десет радника је било на ивици очаја. А онда је један локални привредник који се бави обрадом дрвета подигао кредит да одржи ликвидност фирме и упослио свих десеторо отпуштених радника.

"Нисам могао да их оставим без плате, већином су то моје комшије с којима сам живео цео живот, користим ситуацију да им помогнем колико могу", каже Милорад Гајић из фирме "Јаре пром".

Слатки залогаји увек пријају. Једна крушевачка посластичарница обрадовала је тортама кориснике народних кухиња али и најстарије Крушевљане који по препоруци Владе не излазе из својих домова.

"И ја волим да поједем слатко и да ми неко да нешто и сви то воле, што је најбитније мислим да једно другом помогнемо, небитно колико, ово је неко време које стварно зависи од свих нас да један другом помогнемо", указује Милован Спасић из посластичарнице "Гага", Крушевац.

У жељи да грађанима који се боре са коронавирусом олакшају боравак у привременој болници на Београдском сајму, кабловски оператор Супернова, донирао је 3.000 пуњача. Од Теленора - бесплатан приступ садржајима за учење на даљину и телефони Институту за ментално здравље за коришћење линија психолошке подршке.

Захваљујући тој комапнији и грађани којима је потребна помоћ у Чачку, лакше ће доћи до волонтера јер имају нових 20 мобилних телефона.