У Грчку се ипак не може преко Северне Македоније

Грчка је привремено ограничила све железничке и друмске везе са Северном Македонијом и забранила улазак лица из те земље, речено је РТС-у у Министарству спољних послова.

Министарство спољних послова је истакло, поводом вести да је отворен гранични прелаз Евзони између Грчке и Северне Македоније, да држављани Србије у Грчку друмским путем и даље могу да уђу само преко Бугарске.

Разлог је то што је Грчка привремено ограничила све железничке и друмске везе са Северном Македонијом и забранила улазак из те земље.

"Најновијом одлуком надлежних грчких органа од 30. јуна 2020, којим је регулисано питање режима уласка странаца у Грчку у периоду од 01. до 15. јула 2020, из превентивних разлога заштите здравља од ширења коронавируса у Грчкој, привремено су ограничене све железничке и друмске везе са Северном Македонијом и забрањен улазак лица у Грчку из Северне Македоније", речено је у МСП-у.

Прелаз Евзони је био отворен данас од осам до 11 часова, наводи Танјуг, а до 15. јула ће бити отворен само за држављане Грчке и грађане са боравишном дозволом у Грчкој.

Полицијски службеници из Северне Македоније и Грчке су рекли да су сви аутомобили данас враћани, те да су усмеравани према Бугарској.

До 15. јула једини гранични прелаз ка Грчкој који остаје отворен за држављане Србије је бугарско-грчки прелаз Кулата-Промахонас.