Ректорка Поповић: Настава путем интернета, испити чекају крај ванредног стања

Настава на Универзитету у Београду одржава се преко интернета, а испити ће бити одложени до завршетка ванредног стања, рекла је за РТС ректорка Иванка Поповић.

Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић навела је да је онлајн настава један велики посао који су здушно прихватили и студенти и наставници.

"Посебно ме радује ентузијазам студената на том послу. Што се наставника тиче, они су доступни путем свих видова онлајн комуникације, од обичног имејла до видео-конференције", рекла је Иванка Поповић током гостовања у Београдској хроници.

Испити ће морати да се одложе док се не заврши ванредно стање због тога што, како је истакла ректорка Поповић, Универзитет у Београду нема довољно искуства за обезбеђивање потпуно објективних услова за онлајн полагање испита.

"Свакако ће бити довољно прилика да студенти искажу своје знање и неће доћи ни до каквих поремећаја у том смислу, јер нама је важно да студенти савладају градиво и да успешно завршимо ову годину", казала је Иванка Поповић.

Продужетак школске године, према речима ректорке Универзитета у Београду, зависи од природе студијског програма.

"Оног тренутка када се заврши ванредно стање, за оне факултете где су обавезне практичне вежбе и експериментална испитивања, биће организована интензивна блок настава", нагласила је Поповићева.

Како је ректорка Поповић навела, надокнада наставе захтева добру сарадњу наставника и студената. Верује да ће сви хтети да се тај посао добро уради.