Читај ми!

Преминула још 4 пацијената, коронавирус потврђен код 160 особа

Према последњим информацијама, борбу са ковидом у Србији изгубиле су још 4 особе, а коронавирус је потврђен код 160 људи од тестирана 9.353 узорака. На респираторима је 19 пацијената.

Весић: Пункт за вакцинацију у ТЦ "Ушће” престаје са радом

Пункт за вакцинацију у ТЦ "Ушће" престаје са радом вечерас у 20 сати, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

На том пункту, који је отворен 6. маја, за пет недеља вакцинисано је скоро 13.000 људи, изјавио је Весић.

"Хвала дивним лекарима и сестрама који су радили сваки дан како би заштитили све грађанке и грађане који су дошли на вакцинацију", истакао је Весић и подсетио да је аутобус за вакцинацију сваки дан на терену у коме је до сада вакцинисано више од 4.000 људи.

У Моравичком округу још троје позитивних, једна особа преминула

На свим одељењима у оквиру Опште болнице Чачак, која су претворена у ковид одељења, хоспитализованo је седам особа, а нема пацијената у респираторном центру. У протекла 24 часа примљен је један пацијент, а отпуста није било.

Нажалост, једна особа је преминула В. М. (1943) из Чачка (позитивна).

Од 116 узорака из Чачка позитивна су 2, из Горњег Милановца од 18 узорака позитиван je 1, из Лучана од 5 узорaка позитивних нема и из Ивањице од 25 узорака позитивних нема. Укупно три позитивна од 164 узорка у Моравичком округу.

Током јучерашњег дана вакцинисано је укупно 395 људи, од тога првом дозом вакцине вакцинисане су 42 особе (незаказане вакцинације), а 353 особе примиле су другу дозу вакцине.

За последња 24 часа у пријемно-тријажној амбуланти Опште болнице Чачак са симптомима и знацима ковид инфекције билo jе 12 прегледа, од чега четири прва прегледа.

У домовима и установама социјалне заштите седморо оболелих

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих коронавирус је потврђен код четворо корисника и троје запослених, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Излечен је укупно 5.951 корисник и 3.096 запослених.

У Београду и Смедереву двоцифрен број новозаражених

Од 160 нових случајева заразе, колико је потврђено у последња 24 сата у Србији, највише их је у Београду – 21. Следи Смедерево са 13 новозаражених особа.

Мајданпек, Нови Сад и Темерин имају по 4 новооболеле особе, Пријепоље, Жабаљ, Сремска Митровица, Ковачица, Бор, Јагодина, Зрењанин, Ниш, Нови Пазар и Параћин по 3 нова случаја заразе.

Остала места имају мање од три новозаражене особе.

На респираторима 19 пацијената

У Србији је у последња 24 сата коронавирус потврђен код 160 особа од 9.353 тестирана узорка.

Борбу са ковидом изгубиле су још 4 особе.

На респираторима је 19 пацијената. 

Епидемиолошка ситуација у Србији је повољнија, па су од данас на снази нове мере. Истовремено се наставља вакцинација на више од 220 пунктова.

Ниш предњачи по броју вакцинисаних, а када је реч о младима, 22 одсто особа до 35 година је примило вакцину. Директор Дома здравља Ниш Милорад Јеркан рекао је за РТС да су према плану прво старији вакцинисани, а да су у међувремену радили са младима и говорили им о значају вакцинације.

Агенција за лекове дала је дозволу за употребу "Фајзер Бионтекове" вакцине за вакцинацију деце од 12 до 15 година. За њено коришћење потребна је и дозвола Института "Батут". Верица Јовановић, директорка тог института, изјавила је да је Агенција за лекове усвојила на захтев самог произвођача препоруке и да је имунизације деце тренутно на разматрању.

Владе држава чланица Европске уније сагласиле су се да врате Србију на листу епидемијски безбедних земаља.