Уницеф набавља респираторе и заштитну опрему за борбу против коронавируса

Како би пружио подршку напорима Владе Републике Србије у борби против коронавируса, Уницеф је поручио 50 респиратора, заштитну опрему и хигијенске пакете у вредности већој од 500.000 долара.

Захваљујући личним донацијама запослених у "Нордеусу", уз подршку оснивача компаније, Уницеф ће набавити 15 респиратора.

Уз финансијску подршку "Phi Academy", Војвођанске банке, редовних донатора и Уницефове амбасадоркe Ане Ивановић, стићи ће и додатних 35 респиратора.

У току следеће недеље очекује се први део испоруке заштитне опреме – маски, заштитних одела, визир наочара и рукавица за здравствене раднике, а биће испоручен и први контингент од 1.700 хигијенских пакета за најугроженије породице с децом.

"Један од кључних елемената мандата Уницефа на глобалном нивоу, јесте да својом стручношћу и оперативним искуством реагује на хитне ситуације. Тако и Уницеф у Србији својом брзом реакцијом доприноси да се ублаже последице коронавируса на нормално функционисање живота деце, младих и њихових породица", истиче се у саопштењу Уницефа.

Солидарност у тешким временима је кључна како бисмо се заједно изборили са изазовима са којима се суочавамо, напомиње агенција УН.