Globus na sigurnom

Šabački globus "Ding" premešten je zbog zaštite iz gradskog Velikog parka u krug Centra za stručnu edukaciju u naselju Letnjikovac. Prostor je obezbeđen i video-nadzorom.

Jedinstven u jugoistočnoj Evropi i jedan od sedam u svetu, šabački globus "Ding" premešten je zbog zaštite iz gradskog Velikog parka.

Posle uništavanja i rekonstrukcije, globus je postavljen u krug Centra za stručnu edukaciju u naselju Letnjikovac, gde se organizuju seminari prosvetnih radnika.

Prostor je obezbeđen ogradom i video-nadzorom i u neposrednoj je blizini osnovne škole. Do specifičnog nastavnog sredstva na otvorenom đaci iz drugih gradskih škola moraće da pređu nekoliko kilometara.

Globus "Ding" je na inicijativu Tatjane Marković-Topalović, profesorke fizike i autora projekta, pre šest meseci postavljen u Gradskom parku. Nažalost, betonska konstrukcija teška dve tone služila je kao oglasna tabla za ispisivanje poruka.

Zahvaljujući volonterima, učenicima Medicinske škole u Šapcu, globus je uređen i ponovo ofarban.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 28. sep 2011, 07:14) - so [neregistrovani]

kakva demokratija

Umesto u parku, na ponos svima, a najviše mladima, sad će globus da bude iza žice. Treba narodu čvrsta ruka, a ne demokratija.