Čitaj mi!

Prekinut štrajk rudara u Zajači

Radnici rudnika i topionice Zajača kod Loznice, posle mesec i po dana štrajka, postigli su dogovor s rukovodstvom firme. Za sada su uplaćene zarade za decembar i januar, a rudari će sići u jamu kada im budu overene zdravstvene knjižice.

Nakon dogovora koji su postigli s rukovodstvom firme koja posluje u okviru koncerna "Farmakom MB" radnici rudnika i topionice "Zajača" kod Loznice, u petak 31. maja prekinuli su štrajk.

U štrajk je 16. aprila stupilo pedesetak rudara, od 106 zaposlenih, zbog neisplaćenih zarada od decembra prošle godine, neoverenih knjižica i neuplaćenih doprinosa za penziono i socijalno osiguranje.

U međuvremenu im je isplaćena zarada za decembar i januar, a dogovoreno je da rudari uđu u jamu kada im budu overene zdravstvene knjižice.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891-669

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 03. jun 2013, 22:01) - Milos [neregistrovani]

Strajk gladnih

Odlicno sto su radnici Zajace probili u javnost ali taj strajk je i dalje nastavljen.ja sam radnik fabrike akumulatora Sombor ciji je isto vlasnik miroslav bogicevic i mi smo vec pune tri nedelje u strajku i nikako ne mozemo da probijemo medijsku blokadu da se procuje i za nas da jos ima nezadovoljnih.