Čitaj mi!

Predin za sva vremena

Kantautor Zoran Predin i pijanista Matija Dedić, pred punom salom Doma Vojske u Nišu, pevali su i svirali hitove Lačnog Franca, ali i pesme drugih eksjugoslovenskih autora.

Žene su u životu Zorana Predina najveća inspiracija. Kaže da se one ne plaše svojih osećanja i zato im, za Osmi mart, poklanja pesme Zdravka Čolića, Jadranke Stojaković, Arsena Dedića:

"Ja sam bliži ženskom senzibilitetu. Zapravo, sve stari u životu, osim jedne, više volim raditi sa ženama. Ova jedna je igranje košarke."

Osmi mart je tematski datum, kaže Matija Dedić: "Pretežno sam ga radio sa svojim roditeljima. Naš Arsen je, kao i Zoran, ljubimac žena, i to su uvek specijalni koncerti koji su nabijeni najlepšom mogućom energijom."

Prigušeno svetlo i zvuk klavira budili su osećanja kod publike. Nešto starije generacije koncert je podsetio na nastupe Arsena Dedića, koji je i danas u vrhu liste njihovih omiljenih muzičara.

Za 8. mart, Predin je ženama poželeo sve najlepše i "da im se muževi vrate pravovremeno kući".

Niška publika je velikim aplauzom i pozivom na bis pozdravila muzičare koji su se od njih oprostili pesmom "A sad, adio".

Pesme za koje Predin kaže da ih je često pevušio sam za sebe, ali i one koje je uradio sa grupom Lačni Franc, sledeće večeri čula je publika na beogradskom Kolarcu.

broj komentara 0 pošalji komentar