"Teleton" – sportska oprema za đake

Da bi se opremile školske sale, RTS i ove godine, u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike i Rajfajzen bankom, organizuje dobrotvornu akciju "Teleton".

Fiskulturne sale u većini škola u Srbiji nisu obnavljane godinama, a učenici često nemaju ni najneophodniju opremu. Da bi u sportski svet zakoračili na pravi način, osnovcima širom Srbije potrebni su koševi, lopte, strunjače i ostali sportski rekviziti. Akcija "Teleton" ima cilj da im to i omogući.

"Teleton" je osmišljen kao kontakt program u kojem će poznate ličnosti odgovarati na telefonske pozive gledalaca. Svaki poziv ili SMS su donacija.

Urednica zabavnog programa Sandra Šuša podsetila je da je "Teleton" svetski format koji postoji 50 godina a da se u poslednjoj deceniji uglavnom vezuje za javne medijske servise.

Koncept gde poznate ličnosti u direktnom tv prenosu razgovaraju sa građanima, a gledaoci svojim pozivima i SMS porukama daju donaciju za određenu akciju koja je uvek namenjena deci, na RTS-u uspešno funkcioniše već tri godine, rekla je Šuša.

Namera organizatora jeste da uz pomoć kompanija i pojedinaca dobre volje opreme fiskulturne sale u 30 najsiromašnijih opština u Srbiji.

"Cilj ovogodišnje akcije je da omogućimo deci da se aktivno i kvalitetno bave fizičkim aktivnostima, da se uče zdravim navikama, da se pravilno razvijaju i rastu", rekla je direktorka Narodne kancelarije Tatjana Pašić.

"Teleton" je već obezbedio 50.000 evra, koje je poklonio generalni pokrovitelj akcije, Rajfajzen banka.

Ako i vi želite da učestvujete u dobrotvornoj akciji "Teleton", budite 6. decembra u 21 čas uz Prvi programi RTS-a.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 05. dec 2009, 20:09) - anonymous [neregistrovani]

sala

Sigurno se svi slazemo da je potrebno renovirati dotrajale sale i opremu za nase djake,buduce sportiste i prvake...
Obratite paznju na to da postoje osnovne skole sa osam razreda u Srbiji koje nemaju nikakvu salu i da casove fizickog vaspitanja odrzavaju u ucioniciili kod lepog vremena napolju ?!!!
Nadam se da ce takve skole biti u vrhu prioriteta.
Dusan

(četvrtak, 03. dec 2009, 18:20) - Milorad Vrakela [neregistrovani]

dodatak

Moje mišljenje je da nisu samo školske sale ugrožene što se tiče neopremanja i stanja, već su takođe ugrožene, na primer sale za borilačke sportove, kao što je u mom mestu.Barem novim lakiranjem brodskog poda i krečanjem te sale,što ne iziskuje puno novca mislim da bi se mnogo pomoglo svoj deci koja tu treniraju.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">