Milorad Gušavac direktor "Politike" a.d.

Upravni odbor Akcionarskog društva "Politika" izabrao Milorada Gušavaca za novog generalnog direktora "Politike" a.d. Dragan Bojošević glavni i odgovorni urednik lista.

Upravni odbor je, razmatrajući ukupno četiri konkursne prijave, ocenio da je Milorad Gušavac ispunio sve konkursne uslove i ponudio najkompletniji program reorganizacije i razvoja Politike a.d.

Milorad Gušavac (60) je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Dosadašnji radni vek proveo je u "Politici", gde je počeo da radi kao ekonomista-pripravnik.

Gušavac je bio šef finansijske operative, direktor stručnih službi, i pomoćnik generalnog direktora u zajedničkom preduzeću osnovanom sa nemačkom medijskom kućom "VAC".

Bio je i direktor štamparije u "Politici" a.d. i direktor Centra za odnose sa akcionarima u ovom Društvu.

Na sednici, kojom je predsedavala Sonja Liht, usvojen je i izveštaj o sprovedenom konkursu za izbor glavnog i odgovornog urednika lista "Politika".

Član Upravnog odbora "Politike" a.d. Jovan Simić  u ime konkursne komisije predočio je da su razmatrane sve konkursne prijave, i  da su u užem izboru bila četiri kandidata.

"Odlučujući se između Dragana Bujoševića i Milana Mišića, u komisiji, kao i na Skupštini osnivača, prevagnulo uverenje da će taj važan posao uspešnije obaviti kandidat koji nije bio iz redakcije, novinar NIN-a Dragan Bujošević", rekao je Simić.

Upravni odbor je prihvatio ovaj izveštaj, uz ocenu da je na taj način depolitizovana funkcija glavnog i odgovornog urednika, i da se od novog šefa redakcije očekuje da sa svojim timom unapredi "Politiku" i podigne njen ugled i tiraž.

Na sednici je odlučeno i da se ubrza imenovanje novog generalnog direktora preduzeća "Politika novine i magazini", i u tom cilju posebna komisija će do kraja novembra obaviti razgovore sa svim potencijalnim kandidatima za ovo važno mesto.

Upravni odbor potvrdio je svoju raniju odluku da prihvati ostavku dosadašnjeg generalnog direktora "Politika novine i magazini" Srđana Janićijevića, koji dužnost treba da preda najkasnije do 31. decembra.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">